ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Ράσινγκ Μοντεβιδέο – Πενιαρόλ  

Ουρουγουάη: Ράσινγκ Μοντεβιδέο – Πενιαρόλ  
Spread the love

Με στόχο την έκπληξη η Ράσινγκ Μοντεβιδέο, η οποία φιλοξενεί στο «Πάρκε Αλφρέντο Βιέρα» την πρωτοπόρο του Απερτούρα και η οποία θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο νικηφόρο σερί ή το απόλυτο αν προτιμάτε της «μεγάλης» της αντιπάλου στο πρωτάθλημα.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Επιτυχία σίγουρα για την Ράσινγκ Μοντεβιδέο το 2-0 σε βάρος της Σέρο Λάργκο στο νοκ άουτ «εμφύλιο» της Ουρουγουάης στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα και η προ 10 περίπου ημερών πρόκριση της στην φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Ήττα πάντως με 3-4 στο ματς που ακολούθησε για το Απερτούρα στην έδρα της Προγκρέσο, στο οποίο βρέθηκε 2-1 μπροστά στο σκορ στο πεντηκοστό δεύτερο λεπτό και στο οποίο όμως στην συνέχεια παθαίνοντας μπλακ άουτ έπεσε «θύμα» ανατροπής.

Στην άλλη πλευρά, το απόλυτο σε έξι ματς στο 2024 η Πενιαρόλ, η οποία ξεκίνησε με δύο νίκες στο κύπελλο, με εντός 2-0 στους «32» σε βάρος της Μπόστον Ρίβερ και 3-1 στην φάση των «16» φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Ακολούθησε ένα καρέ στο πρωτάθλημα, όντας μόνη στην κορυφή και μοναδική με το απόλυτο στο Απερτούρα, με εκτός 1-2 στην πρεμιέρα με την Σέρο Λάργκο, 2-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Μιραμάρ, 3-0 στην έδρα της Ράμπλα Τζούνιορς και εντός 3-0 την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της Σέρο.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Πενιαρόλ και δύο ισοπαλίες, σε επτά ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ράσινγκ Μοντεβιδέο.

Εντυπωσιακό αναμφίβολα το ξεκίνημα της Πενιαρόλ, η οποία έχει κερδίσει, εύκολα ή δύσκολα και τα έξι ματς που έχει δώσει στο 2024 σε όλες τις διοργανώσεις και η οποία έχει καλή προϊστορία την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Ράσινγκ Μοντεβιδέο.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.393 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x