ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ουνιόν Σάντα Φε – Σεντράλ Κόρδοβα   

Αργεντινή: Ουνιόν Σάντα Φε – Σεντράλ Κόρδοβα   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην Σάντα Φε, με την τοπική Ουνιόν να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα του 2ου ομίλου, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, την στιγμή που η Σεντράλ Κόρδοβα είναι χαμηλά βαθμολογικά και θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες.

Να σημειωθεί πως η Λίγκα Προφεσιονάλ συνεχίζεται και φέτος με τον ίδιο τρόπο, με την Κόπα Ντε Λα Λίγκα και το κανονικό πρωτάθλημα, με τις δύο νικήτριες στην συνέχεια να παίζουν στον τελικό. Οι 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ και τα χιαστί νοκ άουτ. Υποβιβασμός επίσης για την ουραγό της συνολικής βαθμολογίας και την τελευταία ομάδα της ειδικής. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πριν φυσικά τα πλέι οφ, πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για την Ουνιόν μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Ντεφένσα, εκεί όμως όπου το σερί αυτό για την ομάδα της Σάντα Φε πήρε τέλος από το μεταξύ τους 1-2. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Ντεφένσα, στο οποίο η Ουνιόν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τριάντα τέσσερα και στο οποίο ισοφάρισε στο τεσσαρακοστό δεύτερο λεπτό με ένα διαγώνιο, εντός περιοχής πλασέ του Μπαλμπόα. Χωρίς «απάντηση» πάντως η Ουνιόν Σάντα Φε στο 1-2 της αντιπάλου της, το οποίο προήλθε από πέναλτι στο εξήντα τρία. Είχαν προηγηθεί, το 4-1 στην Σάντα Φε σε βάρος της νεοφώτιστης Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, το 2-1 στην Χουνίν με την τοπική Σαρμιέντο και το 1-0 φιλοξενώντας τη Μπόκα Τζούνιορς.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Σεντράλ Κόρδοβα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, στην προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη τόσο της συνολικής όσο και της ειδικής βαθμολογίας. Επικράτηση με 1-0 αρχικά στην έδρα της Λανούς, πανηγυρίζοντας το πρώτο της «διπλό» στην φετινή διοργάνωση, ενώ 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπελγράνο, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (9΄, 34΄) και στο οποίο όμως είχε ισάριθμες «απαντήσεις», στο δεκαοκτώ και το εξήντα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 4-1 για την Σεντράλ Κόρδοβα το 2022 και 0-0 το 2020, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία με την Ουνιόν στην Σάντα Φε.

Βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα η Ουνιόν, εξαιρώντας την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Ντεφένσα, με την ομάδα της Σάντα Φε μάλιστα να δείχνει πως καταφέρνει να εκμεταλλεύεται και πάλι τον παράγοντα έδρα, που είναι παραδοσιακά το μεγάλο της «όπλο». Αξιόμαχος βέβαια ως αντίπαλος η Σεντράλ Κόρδοβα, εκτιμώντας όμως πως είναι έστω και οριακά στα μέτρα της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.012 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x