ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Ντεπορτίβο Μαλντονάδο – Ντεφενσόρ  

Ουρουγουάη: Ντεπορτίβο Μαλντονάδο – Ντεφενσόρ  
Spread the love

Το ματς στο «Ντομίνγκο Μπουργκουένιο Μιγκέλ» του Μαλντονάδο, αυτό που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Απερτούρα της Ουρουγουάης, βρίσκοντας την τοπική Ντεπορτίβο, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 10η θέση με τέσσερις βαθμούς και τη Ντεφενσόρ στην 5η με τρεις περισσότερους.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Χωρίς βαθμό η Ντεπορτίβο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, μετά το 1-2 της πρεμιέρας φιλοξενώντας τη Μπόστον Ρίβερ και το 1-3 στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με την «απάντηση» όμως της ομάδας του Μαλντονάδο να έρχεται στα δύο ματς που ακολούθησαν. Πιο συγκεκριμένα, 2-1 στην έδρα της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, ενώ λευκή ισοπαλία ακολούθως την προηγούμενη αγωνιστική σε αυτή της Γουόντερερς.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσαμε να πούμε και για τη Ντεφενσόρ, η οποία ξεκίνησε με ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο (0-1) και αποκλεισμό σοκ στην διαδικασία των πέναλτι στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, έχοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Πουέρτο Καμπέγιο από την Βενεζουέλα. Δύο νίκες ακολούθως στο κύπελλο, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) σε βάρος της Πλάσα Κολόνια και της Ντανούμπιο και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ επτά βαθμοί στα τρία ματς που έχει δώσει στο Απερτούρα. Πιο συγκεκριμένα, εντός 5-0 σε βάρος της Σέρο, 2-1 στην έδρα της Ράσινγκ Μοντεβιδέο, με οδυνηρό πάντως το 3-3 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας τη Νασιονάλ, καθώς είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει λίγο πριν το φινάλε (86΄), ενώ είχε βρεθεί 3-1 μπροστά στο σκορ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεφενσόρ.

Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν το «διπλό». Παρ’ όλα αυτά, χωρίς νίκη η Ντεφενσόρ στο Μαλντονάδο την τελευταία δεκαετία, ενώ και η τοπική Ντεπορτίβο είναι ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

Update: Τα τέσσερα ματς της Κυριακής στο πρωτάθλημα Απερτούρα της Ουρουγουάης αλλά και το συγκεκριμένο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα αναβλήθηκαν.

(Visited 1.464 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x