ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Μπενφίκα- Λυών

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Μπενφίκα- Λυών
Spread the love

Αδιαφιλονίκητο φαβορί έχει το άλλο αποψινό ζευγάρι για την φάση των “8” στον θεσμό και δεν είναι άλλο από την φιλοξενούμενη Λυών η οποία θα αγωνιστεί στην Λισαβόνα απέναντι στην πρωτάρα Μπενφίκα.

Οι παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά του θεσμού και το γεγονός πως θα βρούνε απέναντι τους την ομάδα με τα περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ ( 8) κάνει ακόμη περισσότερο πιο δύσκολο το έργο τους.

Έχουν ήδη “σπάσει” το ταβάνι τους αφού έγιναν η πρώτη ομάδα από την Πορτογαλία που βρίσκεται σε προημιτελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών τερματίζοντας στην 2η θέση με συγκομιδή 9 βαθμών ( 2-3-1) και στο -7 από την πρώτη Μπαρτσελόνα με την οποία έφερε 4-4 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι στην φάση των ομίλων.

Αυτό το αποτέλεσμα , ανεξάρτητα εάν οι μπλαουγκράνα ήταν βαθμολογικά αδιάφορες, είναι ένα αποτέλεσμα που θα τις δίνει κουράγιο ενόψει της αποψινής δύσκολης βραδιάς. Εκτός από εκείνο το 4-4 με την Μπάρτσα αριθμεί και δυο νίκες μπροστά στο κοινό της απέναντι σε Ρόζενγκαρντ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Προέρχονται από ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Νταμαϊένσε στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά έχει ήδη “χτίσει” μια διαφορά + 5 από την 2η θέση και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ έχουν συμπληρώσει 18 διαδοχικά παιχνίδια αήττητες.

Οι Γαλλίδες έχουν πολύ μεγαλύτερους στόχους αφού η κατάκτηση του τροπαίου για 9η φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 2021/22 είναι ο σκοπός τους.

Βρίσκονται στα προημιτελικά του θεσμού για 9η συνεχόμενη φορά οι πρωταθλήτριες Γαλλίας οι οποίες νωρίτερα στην φάση του ομίλου τερμάτισαν πρώτες με απολογισμό: 4-2-0 μπροστά από Σεντ Πόλτεν, Σλάβια Πράγας και Μπραν.

Εντός των τειχών πήραν ρεβάνς από την Φλουρί επικρατώντας με 4-0 για το πρωτάθλημα ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από την ίδια ομάδα στην διαδικασία των πέναλτι.

Με συγκομιδή 49 βαθμών ύστερα από 17 παιχνίδια είναι στην 1η θέση και στο +7 από την 2η Παρί οδεύοντας ολοταχώς για την κατάκτηση του 15ου εθνικού πρωταθλήματος και 3ου συνεχόμενου.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και το 2021 στην φάση των ομίλων με την Λυών να κερδίζει και τα δυο ματς με το ίδιο ακριβές σκορ. 5-0!

* Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και θα ποντάρω εδώ στο Combo του 2ιπλού με το Over 2,5 δίχως να αποκλείω και το Over 3,5.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 + Over 2,5

(Visited 162 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x