ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Champions League

Champions League γυναικών: Μπραν – Μπαρτσελόνα

Champions League γυναικών: Μπραν – Μπαρτσελόνα
Spread the love

Στη μάχη των νοκ άουτ προημιτελικών μπαίνουν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου παίκτριες της Μπαρτσελόνα κόντρα στο μεγάλο αουτσάιντερ της βραδιάς…

Η Νορβηγική Μπραν (δεύτερη Νορβηγικη παρουσια στους οκτώ την τελευταια 15ετία μετά τη Λιλεστρομ το 2019) στη μόλις δεύτερη Ευρωπαϊκή σεζόν της ιστορίας της μπήκε στους ομίλους με το χαμηλότερο ατομικό Ranking από τις 16 συμμετέχουσες ομάδες. Κατάφερε παρόλα αυτά να περάσει ως δεύτερη στο γκρουπ ξεπερνώντας Σλάβια Πράγας και Σεντ Πόλτεν και μόλις έναν πόντο πίσω από την πρώτη Λυών (!) που θεωρείται η Ευρωπαϊκή υπερδύναμη των τελευταίων ετών.

Τα κορίτσια του Μαρτιν Χο στους ομίλους νίκησαν εντός – εκτός Σλάβια και Σεντ Πόλτεν (και τα τέσσερα ματς με ένα γκολ διαφορά) και έφεραν ισοπαλία 2-2 με τη Λυών ενώ εκτός ηττήθηκαν; με 3-1. Με αυτήν την παρουσία της η Μπραν έδειξε ότι δεν είναι …σάκος του μποξ αλλά ούτε και ομάδα που μπορεί να φτάσει τελικό. Στο νεο πρωταθλημα Νορβηγίας που μόλις ξεκίνησε έχασε με 3-2 από τη Λιλεστρομ στην πρεμιέρα. Εκτός η χαφ Νιγκαρντ και η μπακ Ρουσκανεν (τραυματισμοι), πιθανοτατα η Αυστραλεζα Λαρίσα Κράμερ θα ειναι η μοναδική στράικερ

Στον αντίποδα η δυο φορες νικητρια της διοργανωσης Μπαρτσελόνα ειναι σε κάθε επίπεδο η κορυφαία ομάδα του πλανήτη, εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης (το πηρε περσι και το 2021) και πάει για το “repeat” στο γυναικείο Champions League με τον τελικό να διεξάγεται άλλωστε και σε… Ισπανικο έδαφος (25 Μαϊου, Μπιλπμάο).

Εκτος απο τα αποτελεσματα της, η ανωτεροτητα της επιβεβαιώνεται και απο το ποιοτικο ροστερ της αφού διεθετει τις δύο τελευταίες κατόχους της “χρυσης μπαλας” (Μπονματι 2023, Πουτέγιας 2021,2022) και την καλύτερη νέα παίκτρια του προσφατου μουντιαλ (Παραγουέλο). Προσθέστε στα παραπάνω και το γεγονός οτι “προσφερε” επτά …ενδεκαδάτες στην εθνική Ισπανίας που πήρε το μουντιάλ πέρσι το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ν.Ζηλανδίας (συν το Nations League που πανηγυρισε πριν λιγες εβδομάδες νικώντας στον τελικό τη δυνατή Γαλλια)

Στο Ισπανικό πρωτάθλημα …εξυπακούεται πως είναι πρωτοπόρος (19-1-0, εχει ξεπερασει τα 100 γκολ σε ολες τις διοργανωσεις φετος) με διαφορά εννέα πόντων από τη δεύτερη Ρεάλ , έρχεται από το άνετο και εμφατικό παράλληλα 7-0 που επικράτησε εντός έδρας της Τενερίφης την Κυριακή. Στους ομίλους λίγο ήθελε να πετύχει το απόλυτο 6/6 σε νίκες αλλά την τελευταία αγωνιστική τα βρήκε “σκούρα” στη Λισσαβώνα με τη Μπενφίκα όπου ο 32χρονος κόουτς Γιόναταν Χιράλδεθ κι ενώ ήταν μπροστά με 3-2 άλλαξε τρια χαφ και χάλασε την ισορροπία της ομάδας, βρεθηκε να χανει 4-3 για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις! Εκτος με τραυματισμο οι Λεον και Φερναντεθ, επιστρεφουν μερικες βασικες που ξεκουραστηκαν τη Κυριακη με Τενεριφη.

Brann Women: Mikalsen; Stenevik, Ostenstad, Tynnila; Kvamme, Kielland, Haugland, Lund; Gaupset, Engesvik; Crummer

Barcelona Women: Coll; Bronze, Engen, Paredes, Batlle; Guijarro, Walsh, Bonmati; Graham Hansen, Paralluelo, Caldentey

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ / OVER

(Visited 132 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x