ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Εκουαδόρ: Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε

Εκουαδόρ: Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Μπελαβίστα», με την Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο να ψάχνει την έκπληξη κόντρα στην Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, η οποία από την πλευρά της θα θέλει και να διατηρήσει το απόλυτο αλλά και να βρεθεί, μετά την χθεσινή ήττα της Άουκας, μόνη στην κορυφή.   

Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρωτάθλημα του Εκουαδόρ διεξάγεται σε δύο γύρους, με τις νικήτριες αυτών να μονομαχούν στην συνέχεια σε διπλό τελικό για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο και νίκη στην πρεμιέρα του 1ου γύρου του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Κουμπαγιά (1-0), καθώς εκμεταλλεύτηκε τόσο τον παράγοντα έδρα, όσο και ότι η αντίπαλος της έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Απότομη πάντως η προσγείωση της στην συνέχεια, καθώς γνώρισε τρεις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, βαρύ 0-3 στο «Μπελαβίστα» από την Κατόλικα Κίτο στον «εμφύλιο» του Εκουαδόρ και αποκλεισμός στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ με σκυμμένο το κεφάλι τόσο στην έδρα της Άουκας (1-3) όσο και αυτή της Ντελφίν (0-2).

Στην άλλη πλευρά, μια θέση δίπλα στους «μεγάλους» του Εκουαδόρ αξιώνει η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε και όχι άδικα, παρά το γεγονός πως βγήκε στον αφρό θα μπορούσαμε να πούμε την τελευταία δεκαετία. Νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα το 2019 και το 2023, πρωταθλήτρια το 2021 και κυπελλούχος το 2022, με μόνη χρονιά που δεν πήρε τίτλο το 2020, σημειώνοντας φυσικά πως είναι και η φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος όπου λύγισε στις λεπτομέρειες και την διαδικασία των πέναλτι από τη Λίγκα Κίτο. Τρείς νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές στο φετινό, με εκτός 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Ντελφίν, 3-1 φιλοξενώντας τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ και 3-0 την περασμένη εβδομάδα στην εντός έδρας μονομαχία της με την Κουμπαγιά.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο, τέσσερις για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπελαβίστα».

Απρόβλεπτη αλλά υπολογίσιμη στο γήπεδο της η Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο, εκτιμώντας όμως πως θα πρέπει, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή, να ξεπεράσει το ταβάνι της για να προβληματίσει την ανώτερη και κυνική όταν χρειάζεται Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγε.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.129 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x