ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πλέι οφ Euro2024 : Ουαλία- Φιλανδία

Πλέι οφ Euro2024 : Ουαλία- Φιλανδία
Spread the love

Στο Κάρντιφ η Ουαλία υποδέχεται την Φιλανδία στον πρώτο ημιτελικό της Path A΄ για τα προκριματικά του Euro2024.

Η αποψινή νικήτρια θα βρεθεί στον “τελικό” από αυτό το μονοπάτι και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πολωνία- Εσθονία.

Τέλος, όποια εθνική ομάδα θα είναι η τελική νικήτρια θα ταξιδέψει στην Γερμανία και θα πλαισιώσει τις Ολλανδία, Γαλλία και Αυστρία στον 4ο όμιλο της τελικής φάσης.

Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να βρεθούν στα τελικά μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής για 3η συνεχόμενη φορά δείχνοντας μεγάλη συνέπεια συγκριτικά με τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το 1964 μέχρι και το 2012 βρέθηκαν μόνο στα τελικά ενός Euro αλλά από τότε είχαν την πετυχημένη πορεία μέχρι και τα ημιτελικά στο Euro2016 ενώ ήταν παρούσα στα γήπεδα του Κατάρ , δηλαδή σε τελική φάση ενός Μουντιάλ, μετά από 64 (!) χρόνια.

Λίγο νωρίτερα στο Euro2020 ήταν εκεί και μάλιστα είχε προκριθεί και από τον όμιλο στα νοκ άουτ.

Στον προκριματικό όμιλο ουσιαστικά πλήρωσε το φτωχό της ξεκίνημα αλλά ένα αήττητο φινάλε στο τελευταίο “καρέ” των αγώνων της , της εξασφάλισε την 3η θέση πίσω από Κροατία και Τουρκία.

Μάλιστα κέρδισαν με 2-1 τους πρώτους και δεν έχασαν φέρνοντας ισοπαλία 1-1 σε αυτό το αήττητο “καρέ” τους στο φινάλε.

Οι Φιλανδοί τερμάτισαν 3οι στον προκριματικό όμιλο του Euro2024 πίσω από την Δανία και την Σλοβενία και με καλύτερη διαφορά τερμάτων από το Καζακστάν με το οποίο ισοβάθμησαν με συγκομιδή 18 βαθμών σε 10 ματς.

Ωστόσο βρίσκονται ως επιλαχόντες στην διαδικασία των πλέι οφ από τα ντόμινο που προήλθαν με τις πρωτιές στο Nations League.

Κάπως έτσι η εθνική ομάδα του Μάρκου Κάνερβα θα παλέψει να προκριθεί στα τελικά ενός Euro για 2η συνεχόμενη φορά από το τουρνουά του 2020 όπου κέρδισε στον όμιλο στην πρεμιέρα την Δανία σε ένα ματς που επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Κριστιάν Έρικσεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Φιλανδία αριθμεί τρία 2ιπλα στις τέσσερις πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” της για τα προκριματικά του Euro2024 απέναντι σε Βόρειο Ιρλανδία (0-1), Καζακστάν ( 0-1) και Σαν Μαρίνο (1-2).

Προϊστορία: Σε 15 μεταξύ τους παιχνίδια η Ουαλία έχει κερδίσει στα έξι και έχει χάσει στα τέσσερα. Ωστόσο είναι άξιο αναφοράς πως οι 4/6 νίκες είναι και οι πιο πρόσφατες και συνεχόμενες.

* Αήττητοι οι γηπεδούχοι στα τελευταία έξι παιχνίδια τους με τον Ρομπ Μπέιτζ στον πάγκο τους σε όλες τις διοργανώσεις ενώ συνολικά έχουν ηττηθεί μόλις σε 1/15 τελευταία τους παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους , τον Ιούνιο του 2023 από την Αρμενία με 4-2, και δεν έχουν βρει δίχτυα μόλις σε δυο 90λεπτα σε αυτά τα ματς.

Καταλήγω στον Άσο με απόδοση 1,90 λόγω momentum αλλά κυρίως έδρας.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 562 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x