ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πλέι οφ Euro2024: Πολωνία- Εσθονία

Πλέι οφ Euro2024: Πολωνία- Εσθονία
Spread the love

Η Πολωνία αντιμετωπίζει την Εσθονία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και συνάμα της πρόκρισης στον αποψινό ημιτελικό από το Path A που θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία.

Ο αποψινός νικητής στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ουαλία και την Φιλανδία με έπαθλο το εισιτήριο για τα τελικά του Euro2024 και ένα πλασάρισμα στον τρομακτικό Δ΄ Όμιλο μαζί με την Γαλλία , την Ολλανδία και την Αυστρία.

Η αλλαγή σκυτάλης από τον Φερνάντο Σάντος στον Μίχαλ Πρόμπιερζ αποδείχτηκε ευεργετική για τους Πολωνούς αφού ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία το 2016 και πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής μας ξεκίνησε με τρεις ήττες στα πέντε πρώτα προκριματικά παιχνίδια του ομίλου αλλά ο διάδοχος του παραμένει αήττητος στο τιμόνι της εθνικής Πολωνίας σε 4 ματς με απολογισμό: 2-2-0 εκ των οποίων τα τρία για τα προκριματικά στην νίκη επί των Νήσων Φερόε με 2-0 εκτός έδρας και τις ισοπαλίες back to back με Μολδαβία και Τσεχία με το ίδιο ακριβές σκορ: 1-1.

Τερμάτισαν πίσω από την Αλβανία και την Τσεχία αλλά χάρη στην πρωτιά που πήραν στο Nations League τους δίνεται απόψε μια ακόμη ευκαιρία.

Στα υπέρ τους και το καλό σερί που τρέχουν στα εντός έδρας παιχνίδια τους αφού μετράνε 20 αγώνες αήττητοι ( 15-5-0) με τελευταία ήττα σε προκριματικά Euro τον Σεπτέμβριο του 2006 από την Φιλανδία.

Η Εσθονία ήταν απογοητευτική στον προκριματικό όμιλο αφού τερμάτισε ουραγός με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού σε 8 αγώνες απέναντι σε Βέλγιο, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και την Αυστρία.

Με συγκομιδή τερμάτων: 2-22 είναι στην 123η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ αλλά χάρη στην αψεγάδιαστη πορεία της στην League D που μεταφράζεται σε 4/4 απέναντι σε Σαν Μαρίνο και Μάλτα έχει ακόμη μια ευκαιρία να παίξει τα ρέστα της προσδοκώντας σε ένα θαύμα.

Προϊστορία: 5-0-1. Η μοναδική νίκη της Εσθονίας ήταν το 2012 σε φιλικό ματς με 1-0.

* 9/11 ήττες αριθμεί η αδύναμη Εσθονία η οποία δεν θα αντέξει απόψε μέσα στην Βαρσοβία. Σε combo εδώ η νίκη της Πολωνίας με μηδέν παθητικό αφού η Εσθονία δεν έχει βρει δίχτυα στα έξι πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ NO GOAL

(Visited 371 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x