ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

EURO 2024: ΕΛΛΑΔΑ– ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

EURO 2024: ΕΛΛΑΔΑ– ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Spread the love

Το ματς της Δεκαετίας για την Εθνική μας –Το ματς της ιστορίας για την ομάδα του Καζακστάν. Οι δύο ομάδες διεκδικούν την πρόκριση στο EURO24 χάριςστις πρωτιές που πήραν στους ομίλους τους στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League .

Η ομάδα του Πογέτ είχε καθαρίσει την πρωτιά και την άνοδο από τη League C στη League B με 15 βαθμούς κόντρα σε Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο. Εκείνη του Μαγκομέντ Αντίγεφ, πραγματοποίησε κάτι αντίστοιχο με 13 βαθμούς σε όμιλο με Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία και Λευκορωσία.

Χαρακτηριστικό της ομάδας του Αντίγεφ, το γεγονός ότι σκοράρει με μεγάλη ευκολία. Στα δώδεκα τελευταία τους ματς οι Καζάκοι έχουν μείνει στο μηδέν μονάχα μία φορά, ενώ τρέχουν σερί 4/5 over 2,5.

Για την εθνική μας ομάδα υπάρχει η απουσία του Γιαννούλη και η πιθανή ενδεκάδα θα είναι : Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Βλαχοδήμος και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Μπάλντοκ. Στη μεσαία γραμμή το «εξάρι» θα είναι ο Σιώπης και δίπλα του θα είναι ο Μπουχαλάκης ή ο Μάνταλος (υπάρχει, βέβαια και η επιλογή του Δημήτρη Κουρμπέλη που είχε πάντως κάποιες ενοχλήσεις). Επιτελικός μέσος θα είναι ο Μπακασέτας και στο ένα άκρο της επίθεσης σίγουρα ο Μασούρας. Για το άλλο άκρο εάν δεν επιλεγεί ο Μάνταλος οι βασικές επιλογές θα είναι ο Τζόλη ςή ο Πέλκας ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοποθετηθεί εκεί ο Ιωαννίδης για να παίξει άλλος σέντερ φορ ως βασικός (Παυλίδης ή Γιακουμάκης). Το πιθανότερο ενδεχόμενο, πάντως, είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού να είναι ο φορ που θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα.

Αναλυτικά η προϊστορία με το Καζακστάν

17.11.2004στο Νέο Φάληρο
Ελλάδα – Καζακστάν 3-1(24′, 45′ Χαριστέας, 86′ Κατσουράνης – 88’Μπαλτίεφ)

07.09.2005 στο Αλμάτι
Καζακστάν- Ελλάδα 1-2 (53′ Ζουμασκαλίεφ – 78’Γιαννακόπουλος, 88′ Λυμπερόπουλος)

Φιλικό,01.03.2006 στη Λευκωσία
Ελλάδα – Καζακστάν 2-0 (68′ Σαμαράς, 90′ Γιαννακόπουλος)

Στατιστικά στοιχεία

Ένδεκα χρόνια έχει να ηττηθεί σε αγώνα επίσημης διοργάνωσηςη Ελλάδα όταν αγωνίζεται τον Μάρτιο! Από τις 22.03.2013, όταν ηττήθηκε στη Βοσνία με 3-1 στην Ζένιτσα, η Εθνική μας μετράει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!

Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα φιλοξενήσει για 15η φορά παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας. Στο “Νίκος Γκούμας”είχαν διεξαχθεί 10 αναμετρήσεις, όλες φιλικές, ενώ πέντε έγιναν στην OPAP Arena, 4 εξ αυτών για τα προκριματικά του EURO.

Ο Γουστάβο Πογέτ θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας για 21η φορά. Ο Ουρουγουανός μετράει ως τώρα 11 νίκες σε 20 παιχνίδια.
Διαιτητής του ημιτελικού αγώνα της Πέμπτης είναι ο Ολλανδός Ντάνι Ντέσμοντ Μακέλι, ο οποίος είχε διαιτητεύσει αναμέτρησητης Εθνικής πριν από πέντε χρόνια, στις 26.03.2019 Βοσνία – Ελλάδα 2-2.

Πρόταση:Over

(Visited 147 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x