ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Διεθνές φιλικό: Νορβηγία – Τσεχία

Διεθνές φιλικό: Νορβηγία – Τσεχία
Spread the love

Ενδιαφέρον φιλική αναμέτρηση στο “Ullevaal Stadion “ του Οσλο ανάμεσα στη παρέα του Έρλινγκ Χααλαντ και την Τσεχία που ίσως μας …απασχολήσει το προσεχές καλοκαίρι!

 

Δεν κατάφερε η Νορβηγία να περάσει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθληματος (τελευταια συμμετοχη το μακρινο πλεον 2000) κι έτσι ο “αστέρας” Χάαλαντ θα δει αλλο ενα μεγαλο τουρνουά εθνικών ομάδων από την τηλεόραση. Δεν τα κατάφερε στα προκριματικά ολοκηρωνοντας τον ομιλο με το ισοπαλο 3-3 στη Γλασκώβη απεναντι στη Σκωτία οπου ισοφάρισε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε σε ενα ματς που ήταν αδιαφορο βαθμολογικα.

Και ήταν αδιαφορο γιατι στο καθοριστικο εντος έδρας ματς του Οκτωβριου έχασε εντος έδρας με 1-0 απο την Ισπανία παρά το γεγονος οτι ερχοταν τοτε απο τρεις σερι νικες που της ειχαν δωσει ελπιδες. Σε τελική αναλυση ομως της έφταιξε το κακό ξεκίνημα με τον μόλις έναν βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικες των προκριματικων!

Ο κοουτς Σταλε Σολμπάκεν οπμως ολα δειχνουν θα βάλει τον Χααλαντ παρά τις ενοχλήσεις που είχε απο τις υποχρεώσεις του με τη Σίτυ. Ο ομοσπονδιακος προπονητής δεν κάλεσε στο φιλικο αυτο τον τραυματια Μέλινγκ (αμυντικός) της Κοπεγχάγης, Μίρα (τερματοφυλακας , Οντενσε), Σαχραουι (χαφ, Χερενφεεν), Φίνε (επιθετικός, Μπραν) και Γκρέγκερσεν (αμυντικός, Ατλαντα).

Από την άλλη πλευρά η Τσεχία είναι ομάδα που ήδη ετοιμάζει τα σχέδια της για την τελική φάση του Euro το καλοκαίρι στη Γερμανία. Στον όμιλο της βρίσκεται και η Πορτογαλία με την Τουρκία και πιθανον και η …Ελλάδα σε περίπτωση που περάσει το εμποδιο της Γεωργιας την προσεχη Τριτη.

Στον προκριματικό όμιλο του Euro τερμάτισε δευτερη αν και ισοβαθμη με την πρωτη Αλβανια και έστειλε την Πολωνία στην … αβεβαιοτητα των μπαραζ πρόκρισης. Απο τους Πολωνούς ειχε παρει εκτος έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 προτού νικησει εντος με 3-0 τη Μολδαβία την τελευταια αγωνιστικη για να προκριθει για ογδοη σερι φορα στην τελικη φαση.

Αλλαγη στην τεχνικη ηγεσια καθως προπονητης ανελαβε ο παλιος άσος της Τσεχοσλοβακιας που ειχε φτασει μεχρι τους προημιτελικους του μουντιαλ 1990, Ιβάν Χάσεκ που αντικατεστησε τον Σιλχαβι μετά το τελος των προκριματικων. Ο νεος τεχνικος δεν καλεσε τους Μπράμπετς, Τσούφαλ και Κούχτα που υπεπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα το Νοεμβριο. Εκτος ο τραυματιας εξτρεμ Μάζοπουστ της Σλάβια Πράγας.

Norway: Nyland; Ryerson, Strandberg, Ostigard, Bjorkan; Bobb, Berg, Berge, Larsen; Odegaard; Haaland

Czech Republic:Stanek; Zima, Krejci, Holes; Doudera, Soucek, M Sadilek, Provod, Jurasek; Chory, Hlozek

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οκτώ φορες εχουν συναντηθεί οι δυο ομάδες στο παρελθον: Τέσσερις νικες για την Τσεχία, μία για τη Νορβηγία ενώ τρεις φορές οι δυο ομαδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

(Visited 162 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x