Uncategorized

Φιλικό: Αγγλία- Βραζιλία

Φιλικό: Αγγλία- Βραζιλία
Spread the love

Στο Wembley η Αγγλία υποδέχεται την Βραζιλία σε ένα από τα πιο “εμπορικά” φιλικά του διημέρου αν και αμφότερες αναμένεται να παραταχτούν με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Σημείο αναφοράς επίσης το γεγονός πως θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο Ντοριβάλ Ζούνιορ.

Τα “Τρία Λιοντάρια” τερμάτισαν αήττητα στην προκριματική φάση του Euro, κάτι που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, με απολογισμό: 8-2-0 αφήνοντας μάλιστα την Ιταλία στην 2η θέση και στο – 6.

Τρία χρόνια μετά τον χαμένο τελικό στο Euro2020 από τους Ατζούρι οι Εγγλέζοι με τον ίδιο προπονητή , τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ,και πληθώρα ταλαντούχων αλλά και έμπειρων παικτών δεν μπορεί να μην έχει άλλο στόχο από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί στο μεσοδιάστημα , το 2022, ο απογοητευτικός αποκλεισμός στα προημιτελικά του Μουντιάλ στο Κατάρ από την Γαλλία και ο υποβιβασμός τους στην Β΄ κατηγορία του Nations League όπου θα τους βρούμε μάλιστα ως εθνική ομάδα απέναντι μας.

Εκτός από το συγκεκριμένο φιλικό έχουν προγραμματιστεί ακόμη τρία απέναντι σε Βέλγιο, Ισλανδία και Βοσνία μέχρι να μπούνε στο αεροπλάνο με προορισμό τα γήπεδα της Γερμανίας.

Εκτός οι: Σάκα, Κέιν, Χέντερσον ενώ στο “4-2-3-1” λογικά θα δούμε τον Μπέλιγχαμ στο “10” και τους: Φόντεν, Μπόουεν στα άκρα και τον Γουότκινς στο “9”.

Η Σελεσάο σε αντίθεση με την προσεχή αντίπαλο της δεν είναι σε καλό φεγγάρι.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην μετά- Τίτε εποχή έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.

Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ , αφού έχασε από Ουρουγουάη (0-2), Κολομβία (0-1) και την Αργεντινή (0-1), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 6η (!) θέση με συγκομιδή μόλις 7 βαθμών σε έξι παιχνίδια.

Το Σάββατο το βράδυ θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο τον Ντοριβάλ Ζούνιορ με θητεία σε Σάο Πάολο, Φλαμέγκο, Βάσκο, Παλμέιρας κλπ.

Στόχος το restart αρχής ενόψει και του Κόπα Αμέρικα όπου θα βρει απέναντι της την Κολομβία, την Παραγουάη και την Κόστα Ρίκα ή την Ονδούρα.

Εκτός δράσης το “τρίο” της Άρσεναλ δηλαδή ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες, ο Μαρτινέλι, ο Νεϊμάρ, ο Έντερσον, ο Μαρκίνιος και ο Λόντι.

Προϊστορία: Μόλις 4/26 ήττες αριθμεί η Βραζιλία απέναντι στην Αγγλία σε όλες τις διοργανώσεις και επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

* Η Αγγλία αριθμεί πέντε διαδοχικές νίκες και μάλιστα σε αυτά τα ματς έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ. Πάω με τους γηπεδούχους σε απόδοση διπλασιασμού. Πάντα μπροστά στο κοινό τους είναι ανταγωνιστικά τα “Λιοντάρια” και απέναντι τους θα έχουν μια “λαβωμένη” Βραζιλία με νέο προπονητή που ακόμη ψάχνεται.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 813 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x