ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Όνσε Κάλντας – Αλιάνσα  

Κολομβία: Όνσε Κάλντας – Αλιάνσα  
Spread the love

Στο «Παλογκράντε» του Μανισάλες το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα, βρίσκοντας την τοπική Όνσε Κάλντας, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 7η θέση με 21 βαθμούς και την Αλιάνσα στην 17η με 12.   

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Με το πόδι στο γκάζι το τελευταίο διάστημα η Όνσε Κάλντας, η οποία με ένα καρέ νικών στο πρωτάθλημα, όχι μόνο απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, αλλά βρέθηκε ταυτόχρονα και στην 7η θέση του Απερτούρα. Με νέα νίκη μάλιστα στο σημερινό ματς θα κάνει άλμα στην 4η θέση και το -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ντεπόρτες Τολίμα. Επικράτηση με 2-0 στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά σε βάρος της Μιγιονάριος, 1-0 ακολούθως στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι, 2-1 φιλοξενώντας την Ενβιγκάδο, ενώ 2-1 την περασμένη εβδομάδα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν στη μονομαχία της με την ομώνυμη ομάδα. Δύο επιπλέον νίκες στο κύπελλο σε βάρος της 2ης κατηγορίας Μπογκοτά (2-0, 4-1), πρόκριση στον 2ο γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης και έξι συνεχόμενες στο σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην άλλη πλευρά, αποτυχία θεωρητικά το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, καθώς η Αλιάνσα μπορεί να έχει ένα μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, αλλά δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών σε ματς με ισοδύναμες ομάδες. Επιτυχία πάντως, τηρουμένων των αναλογιών, η πρόκριση στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου θα βρεθεί στον 2ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής απέναντι στην Κρουζέιρο (Βραζιλία), την Κατόλικα Κίτο (Εκουαδόρ) και την Ουνιόν Λα Καλέρα (Χιλή).

Προϊστορία: Μία νίκη για την Όνσε Κάλντας, δύο για την Αλιάνσα και πέντε ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Παλογκράντε».

Η Αλιάνσα προβληματίζει αρκετά την τελευταία δεκαετία την Όνσε Κάλντας και απόδειξη η μόλις μία ήττα που έχει σε οκτώ συνολικά ματς στο «Παλογκράντε». Παρ’ όλα αυτά, σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Όνσε Κάλντας, με τον αγέραστο 38χρονο επιθετικό Ντάιρο Μορένο να βρίσκει συχνά δίχτυα και να «φλερτάρει» και με την 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.139 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x