Uncategorized

Διεθνές φιλικό: Γερμανία – Ολλανδία

Διεθνές φιλικό: Γερμανία – Ολλανδία
Spread the love

Από τα πιο … “all time classic” ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτό που γίνεται στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την τελική φάση του Euro του καλοκαιριού…

Σημαντική νίκη κυρίως απο πλευράς ψυχολογίας πήρε η Γερμανία το περασμένο Σαββατο μέσα στη Λυών κοντρα στη Γαλλία με 2-0. Και λεμε ψυχολογία αφού τα “παντσερ” στα φιλικα που εχουν δωσει το τελευταιο διαστημα δεν τα εχουν παει καθολου καλα πριν τα δυο προσφατα φιλικα με τους Γαλλους (ειχαν νικησει τους “τρικολορ”και πριν λιγους μηνες εντος εδρας).

Συνολικα απο το ξεκινημα του 2023 σε 12 φιλικα (ειναι “οικοδεσποινα” στο Euro και γιαυτο δεν παιζει επισημα ματς). Παντως η Γερμανία στο ματς με τη Γαλλία ήταν γρήγορη και αποτελεσματική και προηγήθηκε στις αρχές των δύο ημιχρονων αιφνιδιάζοντας την αντιπαλο της. Υπέροχο γκολ του Φλοριαν Βιρτς στα πρωτα δευτερόλεπτα και το 0-2 με τον Χαβερτζ στο 49’ μετα απο ωραια ενεργεια του Μουζιαλα απο αριστερα. Εκτος αποστολης οι Νόιερ, Ζανέ, Γκνάμπρι, Γκορέτσκα, Μπραντ, Τσαν, Ζίλε, Σλότερμπερκ, Χούμελς κλπ.

Στον αντίποδα η Ολλανδια νικησε με το εντυπωσιακο 4-0 την Σκωτια το Σαββατο στο Αμστερνταμ. Το σκορ ανοιξε ο χαφ της μίλαν Ράιντερς στο 40’ και στο τελευτα;ιο 20λεπτο ακολουθησαν αλλα τρια γκολ με Βαϊναλντουμ, Βεγκχορστ και Μάλεν. Οι ασιστα στα δυο πρωτα γκολ απο τον Χακπο της Λιβερπουλ.

Ηταν η τεταρτη σερι νικη για τους “ορανιε” και μαλιστα χωρις να δεχτούν γκολ με πρωτο απο τα τέσσερα το 1-0 που επικρατησε της Ελλαδας στην “ΟΠΑΠ Αρενα”. Ειχε νικησει την εθνικη μας και στο Αϊντχοφεν με 3-0, ομως έχασε απο την πρωτη του προκριματικου ομιλου του Euro Γαλλια μεσα εξω.

Στο ματς με τη Σκωτια ο Ροναλντ Κουμαν ειδε τον Κόουπμεϊνερς της Αταλάντα να τραυματιζεται. Εκτος μεταξυ αλλων και οι Τίμπερ (Άρσεναλ), Ντε Φράι (Ίντερ), Φρενκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), φορ Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Μπέρχβαϊν (Άγιαξ).

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 45 φορές εχουν συναντηθει οι δύο υπερδυναμεις με τη Γερμανία να έχει προβάδισμα με 16 νικες εναντι 12 των “οράνιε” και 17 ισοπαλα ματς. Αν απομονώσουμε τα επίσημα παιχνίδια (14) εκεί το Γερμανικο προβάδισμα γινεται …οριακο (5-4 νικες και αλλα πεντε ματς χωρις νικητή). “Διασημοτερη κοντρα τους ο τελικος μουντιάλ 1974 (Δ.Γερμανια – Ολλανδια 2-1 στο Μόναχο)

Germany : Ter Stegen; Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt; Andrich, Kroos, Musiala, Gundogan, Wirtz; Fullkrug

Netherlands: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake; Veerman, Wijnaldum, Reijnders; Simons, Gakpo, Depay

ΠΡΟΤΑΣΗ: γκολ – γκολ (σκορερς Μουζιαλα – Ντεπάι)

(Visited 357 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x