ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πλέι οφ Euro2024: Ουαλία- Πολωνία

Πλέι οφ Euro2024:  Ουαλία- Πολωνία
Spread the love

Στο Κάρντιφ έρχονται αντιμέτωπες η Ουαλία με την Πολωνία σε ένα άκρως ισορροπημένο ζευγάρι αφού από την μια πλευρά έχουμε τον ενθουσιασμό και την μαχητικότητα των γηπεδούχων με βασικό άξονα την δύναμη της έδρα τους και από την άλλη τους πιο ποιοτικούς και έμπειρους Πολωνούς.

Οι παίκτες του Ρομπ Πέιτζ έκαναν μια μπουκιά την Φιλανδία αφού επικράτησαν με 4-1 με τους: Μπρούκς, Γουίλιαμς, Τζόνσον και Τζείμς να βρίσκουν δίχτυα για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά να μην αφήνουν πολλά περιθώρια στους Σκανδιναβούς.

Η Ουαλία στοχεύει πλέον στην συμμετοχή της στα τελικά ενός Euro για 3η συνεχόμενη φορά.

Από το 1958 και την συμμετοχή της τότε στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να περάσουν 58 (!) χρόνια για να βρεθούνε σε τελική φάση και αυτό ήταν το Euro2016 όπου με τον εμβληματικό αρχηγό Γκάρεθ Μπέιλ έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά.

Το 2022 προκρίθηκαν στα τελικά του Μουντιάλ στο Κατάρ από την ίδια διαδικασία δηλαδή από μπαράζ επικρατώντας της Ουκρανίας.

Είναι σε καλό momentum αφού μετράνε εφτά διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας κερδίσει στα έξι από αυτά ενώ δεν έχει κρατήσει το μηδέν στα τελευταία τέσσερα από αυτά.

Μοναδική “παραφωνία” η εντός έδρας ήττα από την Αρμενία με 4-2 πριν από 9 μήνες η οποία παραμένει και η μοναδική τους ήττα από τους τελευταίους 16 αγώνες τους μπροστά στο κοινό τους.

Μάλιστα εάν εξαιρέσουμε το 0-0 κόντρα στο Ισραήλ το 2015 σε όλα τα υπόλοιπα αυτά 15 εντός έδρας παιχνίδια τους όπου είναι αήττητοι έχουν βρει δίχτυα.

Το σερί του νεοφερμένου τεχνικού Μίχαλ Πρόμπιερτζ συνεχίζεται αφού μετά και το επιβλητικό 5-1 επί της Εσθονίας έχει πέντε διαδοχικά παιχνίδια αήττητη η Πολωνία εκ των οποίων οι τρεις είναι νίκες.

Παρούσα σε κάθε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 2008 , αν και έχει περάσει από την φάση ομίλων μόλις σε ένα από αυτά τα τουρνουά, θα επιδιώξει απόψε να διευρύνει αυτό το καλό σερί της για να προκριθεί ξανά και να είναι το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Προϊστορία: Από το 1973 που απέτυχε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδια η Πολωνία αριθμεί απέναντι στην Ουαλία ένα αήττητο σερί στα επόμενα εννέα παιχνίδια της έχοντας μάλιστα κερδίσει στα έξι τελευταία από αυτά από το 2001 ως και το 2022.

* Σε απόδοση 2,10 η επιλογή μου εδώ θα είναι το Goal αφού εκτιμώ πως θα βρούνε δίχτυα αμφότερες ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης του αγώνα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 545 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x