ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα – Ντεπόρτες Τολίμα    

Κολομβία: Αλιάνσα – Ντεπόρτες Τολίμα    
Spread the love

Το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα της Κολομβίας, βρίσκοντας την Αλιάνσα στην 17η θέση με 12 βαθμούς και τη Ντεπόρτες Τολίμα στην κορυφή με συγκάτοικους τη Μπουκαραμάνγκα και την Περέιρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ένας μόλις βαθμός στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με θετικό πάντως για την Αλιάνσα πως έχει μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Ήττα με 0-2 στην έδρα της Αμέρικα Κάλι και 0-1 την περασμένη εβδομάδα σε αυτή της Όνσε Κάλντας, ενώ 1-1 ενδιάμεσα αυτών φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, δείχνοντας πως αποπροσανατολίστηκε από την επιτυχία που είχε προηγηθεί, την πρόκριση δηλαδή στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής φιλοξενώντας την Περέιρα, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να πλεονεκτεί στην διαφορά τερμάτων από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα αντίπαλο της, αλλά στην 2η θέση καθώς μειονεκτεί για ένα γκολ από την πρωτοπόρο  Μπουκαραμάνγκα. Μπροστά στο σκορ στο δέκατο λεπτό, χαμένο πέναλτι για την Περέιρα στο είκοσι, η οποία πάντως ισοφάρισε στο πενήντα πέντε παίζοντας με δέκα με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τη Ντεπόρτες Τολίμα όμως να φτάνει στο 2-1 στο εβδομήντα εννέα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Αλιάνσα και έξι για τη Ντεπόρτες Τολίμα, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.

Επιλογή ρίσκου το «διπλό», ποντάροντας στο ελαφρώς καλύτερο momentum της Ντεπόρτες Τολίμα, αλλά και στο ότι ακολουθεί μεσοβδόμαδα και η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και η Αλιάνσα καλείται να ανταπεξέλθει με δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Εκτίμηση:  2

(Visited 768 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x