ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Ατλέτικο Νασιονάλ   

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Ατλέτικο Νασιονάλ   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ» του Ενβιγκάδο, με την ομώνυμη ομάδα να βρίσκεται χαμηλά στην ειδική βαθμολογία, δίνοντας μάχη παραμονής, την στιγμή που η σπουδαία Ατλέτικο Νασιονάλ προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.   

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ήττα με 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική στη Μπουκαραμάνγκα από την ομώνυμη ομάδα, με θετικό πάντως για την Ενβιγκάδο πως έχει ένα μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Στο -5 βέβαια από την πρώτη οκτάδα, με τα πλέι οφ πάντως να αποτελούν, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή, πολυτέλεια. Στην αντίπερα όχθη, η Ατλέτικο Νασιονάλ εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα και έχοντας δύο βατά ματς στο «σπίτι» της πλησιάσε αρκετά την πρώτη οκτάδα, μετά το 1-0 αρχικά σε βάρος της Ντεπορτίβο Πάστο και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τζαγκουάρες. Στόχος φυσικά το καρέ, καθώς είναι το φαβορί στο ματς στο Ενβιγκάδο, αλλά και σε αυτό που ακολουθεί στο γήπεδο της με τη νεοφώτιστη Φορταλέζα.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ενβιγκάδο, τρεις για την Ατλέτικο Νασιονάλ και τέσσερις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ».

Η αλήθεια είναι πως η φετινή Ατλέτικο Νασιονάλ προβληματίζει. Παρ’ όλα αυτά, η κυπελλούχος Κολομβίας όχι μόνο έδειξε σημάδια βελτίωσης στα δύο προηγούμενα ματς, αλλά και αυτό που την διακρίνει γενικότερα, να παίρνει δηλαδή αποτελέσματα μόνο με το βάρος της φανέλας κόντρα σε αντιπάλους πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας. Επιπλέον, δεν είναι πολλές πλέον οι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα και απώλεια βαθμών με την Ενβιγκάδο θα είναι πισωγύρισμα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.216 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x