ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι

Κολομβία: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν το προτελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την ομώνυμη ομάδα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 10η θέση με 18 βαθμούς και την Αμέρικα Κάλι στην 11η με δύο λιγότερους.     

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Σπουδαίο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά σε βάρος της Λα Εκιδάδ, με τη Μεντεγίν όχι μόνο να πανηγυρίζει το πρώτο της «διπλό» στο φετινό Απερτούρα, αλλά να πλησιάζει πλέον σε απόσταση βολής από την πρώτη οκτάδα. Με νίκη μάλιστα στο σημερινό ματς θα βρεθεί στην 8η θέση, ενώ ακολουθεί μεσοβδόμαδα η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Όλγουεϊς Ρέντι στην Βολιβία.

Στην αντίπερα όχθη, επτά βαθμοί για την Αμέρικα Κάλι στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, όντας πλέον στο -3 από την πρώτη οκτάδα, αφήνοντας πίσω και τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, στον «εμφύλιο» της Κολομβίας με την Αλιάνσα. Επικράτηση με 2-0 αρχικά φιλοξενώντας την Αλιάνσα, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς, 0-0 ακολούθως στην έδρα της Φορταλέζα, ενώ εντός 3-2 την περασμένη εβδομάδα με την Τσικό, πραγματοποιώντας με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο την ανατροπή.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Μεντεγίν, δύο για την Αμέρικα Κάλι και μία ισοπαλία, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, καθώς η Μεντεγίν είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα στο γήπεδο της, σε σχέση με τις εμφανίσεις της μακριά από αυτό, καθώς στο φετινό Απερτούρα χάνει αρκετή από την δύναμη της όταν φεύγει από το «Ατανάσιο Χιραρντότ». Υπάρχει βέβαια και το ταξίδι στην Βολιβία για το Κόπα Σουνταμερικάνα και πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αλλά οι αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα δεν είναι πολλές και αν δεν βρεθεί στα πλέι οφ, όντας μάλιστα η περσινή φιναλίστ, θα είναι αποτυχία. Επιπλέον κάτι ανάλογο και για την Αμέρικα, καθώς χάνει αρκετή από την δύναμη της και δεν έχει τρίποντο μακριά από το καυτό «Πασκουάλ Γκερέρο» του Κάλι.

Εκτίμηση:  1

(Visited 835 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x