ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ουνιβερσιτάριο – Λίγκα Κίτο     

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ουνιβερσιτάριο – Λίγκα Κίτο     
Spread the love

Πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την πρωταθλήτρια του Περού, Ουνιβερσιτάριο, να φιλοξενεί για τον 4ο στο «Μονουμεντάλ» της Λίμα την αντίστοιχη του Εκουαδόρ και κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Λίγκα Κίτο. Ένας όμιλος, ο οποίος συμπληρώνεται από τη Μποταφόγκο και την πρωταθλήτρια Κολομβίας, Τζούνιορ.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Πρωταθλήτρια Περού όπως προαναφέρθηκε η Ουνιβερσιτάριο και αυτόματα στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στην 2η θέση του φετινού πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση εννέα αγωνιστικών και το -1 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Κριστάλ, καθώς γκρεμίστηκε από την κορυφή από το πρόσφατο 0-0 στην έδρα της Σέζαρ Βαγιέχο. Στην άλλη πλευρά, ονειρική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περσινή χρονιά για τη Λίγκα Κίτο, καθώς όχι μόνο πανηγύρισε το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας, αλλά κυρίως το δεύτερο Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά το πρώτο της το 2009. Άξιο αναφοράς, πως ένα χρόνο νωρίτερα, το 2008, είχε στεφθεί και πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, έχοντας επικρατήσει στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες της Φλουμινένσε.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η τέταρτη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στη Λίμα, με την Ουνιβερσιτάριο νικήτρια με 2-0 το 1970 και 2-1 το 1975 και τη Λίγκα Κίτο με 2-1 το 2006.

Το σετ των τιμών αδικεί τη Λίγκα Κίτο, όσες αλλαγές και αν υπήρξαν σε σχέση με την περσινή χρονιά, όσο υπολογίσιμη και αν είναι η Ουνιβερσιτάριο.

Εκτίμηση:  X2

(Visited 885 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x