ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ Ασουνσιόν – Αρχεντίνος Τζούνιορς  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ Ασουνσιόν – Αρχεντίνος Τζούνιορς  
Spread the love

Πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη Νασιονάλ Ασουνσιόν να φιλοξενεί στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Το συγκεκριμένο ματς για τον 6ο όμιλο, ο οποίος συμπληρώνεται από την Ράσινγκ Μοντεβιδέο και την Κορίνθιανς.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ξεκίνημα από τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες για τη Νασιονάλ Ασουνσιόν, η οποία μετά το 0-1 από την Άουκας στην πρώτη μονομαχία τους στο Εκουαδόρ, πραγματοποίησε την ανατροπή στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Παραγουάης όπου επικράτησε 3-0. Έκπληξη ακολούθως στον 2ο όπου όντας αουτσάιντερ άφησε εκτός με δύο νίκες την Ατλέτικο Νασιονάλ (1-0, 3-0), ενώ οδυνηρός ο αποκλεισμός της στον 3ο και «υποβιβασμός» στο Κόπα Σουνταμερικάνα από την Παλεστίνο. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-2 στο πρώτο ματς στην Ασουνσιόν, ενώ επικράτηση με 3-1 στον επαναληπτικό στην Χιλή, με την Παλεστίνο να μειώνει λίγο πριν το φινάλε και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Στην άλλη πλευρά, το πρώτο φετινό εκτός συνόρων ματς για την Αρχεντίνος Τζούνιορς, η οποία είναι στην κορυφή του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Αργεντινής, μετά την ολοκλήρωση 12 αγωνιστικών.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Νασιονάλ Ασουνσιόν, μία ισοπαλία και μία ήττα, σε έξι ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Αργεντινής, ενώ «παρθενική» επίσκεψη της Αρχεντίνος Τζούνιορς στην Παραγουάη.

Σε καλή κατάσταση η Αρχεντίνος Τζούνιορς, τουλάχιστον βάσει της εντός συνόρων εικόνας της, αλλά ομάδα που δε μπορείς να υποτιμήσεις η Νασιονάλ Ασουνσιόν, η οποία έδειξε τα δόντια της στους τρεις προκριματικούς γύρους του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, πριν «υποβιβαστεί» στο Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.042 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x