ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σέζαρ Βαγιέχο – Ντεφένσα   

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σέζαρ Βαγιέχο – Ντεφένσα   
Spread the love

Πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Σέζαρ Βαγιέχο να φιλοξενεί στο «Μανσισέ» του Τρουχίγιο για τον 1ο τη Ντεφένσα. Ένας όμιλος ο οποίος συμπληρώνεται από την Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία) και τη Μεντεγίν (Κολομβία).

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Επικράτηση με 2-0 στον 1ο γύρο της φετινής διοργάνωσης στο νοκ άουτ «εμφύλιο» του Περού με την Σπορτ Ουανκάγιο, με την Σέζαρ Βαγιέχο να έχει την τύχη πως ήταν γηπεδούχος στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στον αντίποδα, το σημερινό θα είναι το πρώτο φετινό εκτός συνόρων ματς για τη Ντεφένσα, χαρακτηριστικό της οποίας είναι πως έχει κατακτήσει το Κόπα Σουνταμερικάνα το 2020 ενώ δεν έχει κανένα εγχώριο τίτλο. Φιναλίστ του περσινού κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από την Εστουδιάντες, ενώ «θύμα» έκπληξης στο φετινό, καθώς αποκλείστηκε με το καλημέρα στον 1ο γύρο από την 2ης κατηγορίας Ατλέτικο Ραφαέλα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Σέζαρ Βαγιέχο με ομάδα της Αργεντινής, ενώ 1-1 για τη Ντεφένσα το 2021 με την Ουνιβερσιτάριο, στα πλαίσια τότε της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, στη μοναδική της επίσκεψη στο Περού.

Δύο φαβορί στον συγκεκριμένο όμιλο, η Ντεφένσα και η Μεντεγίν, ένα αουτσάιντερ, η Όλγουεϊς Ρέντι, ενώ σε ρόλο ρυθμιστή κατά την προσωπική μου γνώμη η Σέζαρ Βαγιέχο. Η αλήθεια είναι πως η Ντεφένσα δεν έχει σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο, τουλάχιστον βάσει της εντός συνόρων εικόνας της. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως αν θέλει την 1η θέση στον όμιλο πρέπει να φύγει με τρίποντο από το Περού.

Εκτίμηση:  2

(Visited 966 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x