ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σπορτίβο Αμελιάνο – Ατλέτικο Παραναένσε

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σπορτίβο Αμελιάνο – Ατλέτικο Παραναένσε
Spread the love

Πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Σπορτίβο Αμελιάνο να φιλοξενεί για τον 5ο στο «Λα Νουέβα Όλα» της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν, την Ατλέτικο Παραναένσε. Ο συγκεκριμένος όμιλος συμπληρώνεται από την Ράγιο Ζουλιάνο της Βενεζουέλας και τη Ντανούμπιο από την Ουρουγουάη.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Επιτυχία και μόνο για την Σπορτίβο Αμελιάνο η παρουσία της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, η οποία παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, από το γεγονός πως στον 1ο γύρο και το νοκ άουτ «εμφύλιο» της Παραγουάης με την Ολίμπια, επικράτησε 2-0 της σπουδαιότερης ομάδας της χώρας. Στην αντίπερα όχθη, φαβορί του ομίλου η Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία έχει κατακτήσει δύο φορές το Κόπα Σουνταμερικάνα, το 2018 και το 2021. Πρωταθλήτρια Βραζιλίας επίσης το 2001 και κυπελλούχος το 2021, ενώ έτοιμη να πανηγυρίσει και το 17ο τοπικό πρωτάθλημα Παραναένσε, καθώς επικράτησε 1-0 της Μαρινγκά στον πρώτο τελικό στην έδρα της αντιπάλου της.

Προϊστορία: Ιστορική στιγμή για την Σπορτίβο Αμελιάνο, καθώς το σημερινό θα είναι όχι μόνο το πρώτο εντός έδρας ματς της ιστορίας της με ομάδα της Βραζιλίας, αλλά και το «παρθενικό» γενικότερα στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Τρεις νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της στην Παραγουάη.

Εκτίμηση μου, πως αν η Ατλέτικο Παραναένσε είναι προσεκτική, θα μπει, εύκολα ή δύσκολα, με το δεξί στην φετινή διοργάνωση.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.215 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x