ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κόλο Κόλο – Σέρο Πορτένιο  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κόλο Κόλο – Σέρο Πορτένιο  
Spread the love

Πρεμιέρα στον 1ο όμιλο του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Κόλο Κόλο να φιλοξενεί στο «Μονουμεντάλ» του Σαντιάγκο την Σέρο Πορτένιο. Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Αλιάνσα Λίμα φιλοξενεί στην πρωτεύουσα του Περού την κάτοχο του τροπαίου Φλουμινένσε.    

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Το σημερινό θα είναι το πέμπτο ματς της Κόλο Κόλο στην φετινή διοργάνωση, καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα από τον 2ο γύρο όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Γοδόι Κρουζ, μετά το 1-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή και τη λευκή ισοπαλία στον επαναληπτικό στο Σαντιάγκο. Φαβορί ακολούθως στον 3ο προκριματικό, εκεί πάντως όπου ζορίστηκε αρκετά με την εκ των ουραγών του πρωταθλήματος της Παραγουάης, Σπορτίβο Τρινιντένσε, πανηγυρίζοντας την πρόκριση με το 1-1 της πρώτης μονομαχίες τους στην Ασουνσιόν και το 2-1 του επαναληπτικού στο «Μονουμεντάλ». Στον αντίποδα, απευθείας στην φάση των ομίλων η Σέρο Πορτένιο, η οποία απέφυγε φυσικά τις περιπέτειες των προκριματικών και η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του Απερτούρα και το -5 από την πρωτοπόρο Λιμπερτάδ, μετά το πρόσφατο 1-0 φιλοξενώντας τη Νασιονάλ Ασουνσιόν.

Προϊστορία: Έξι μονομαχίες στο παρελθόν στο Σαντιάγκο ανάμεσα στις δύο ομάδες, όλες για το Κόπα Λιμπερταδόρες, με τέσσερις νίκες για την Κόλο Κόλο, το 5-1 του 1967, το 1-0 του 1971, το 4-0 του 1973 και το 2-1 του 1980 και δύο για την Σέρο Πορτένιο, το 2-1 του 1998 και το 3-2 του 2011.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ζευγάρι,  με το σετ των τιμών να αδικεί την σκληροτράχηλη και πάντα υπολογίσιμη στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, Σέρο Πορτένιο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 851 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x