ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ουατσιπάτο – Εστουδιάντες

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ουατσιπάτο – Εστουδιάντες
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με την πρωταθλήτρια Χιλής, Ουατσιπάτο, να φιλοξενεί την κυπελλούχο Αργεντινής, Εστουδιάντες. Στο χθεσινό ματς που άνοιξε την αγωνιστική δράση στον συγκεκριμένο όμιλο, η Δε Στρόνγκεστ επικράτησε 2-0  της Γκρέμιο στη Λα Παζ.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Πρωταθλήτρια Χιλής πέρσι για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ουατσιπάτο και δεύτερη σε ενιαίο πρωτάθλημα μετά το 1974, έχοντας κατακτήσει ενδιάμεσα αυτών και το Κλαουσούρα του 2012. Σε ρηχά νερά πάντως στο φετινό, όντας στην 10η θέση και το -8 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ντεπόρτες Ικίκε, μετά το πρόσφατο 0-0 φιλοξενώντας την Κατόλικα.

Στην άλλη πλευρά, πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής για την Εστουδιάντες, με τελευταίο το Απερτούρα του 2011, με την ομάδα της Λα Πλάτα στην φάση των ομίλων του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου, του πρώτου στην ιστορία της με το 1-0 σε βάρος της Ντεφένσα. Μία από τις ομάδες πάντως που έχει αφήσει, έστω και σε περασμένες δεκαετίες, το στίγμα της στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τέσσερις φορές, το 1968, το 1969, το 1970 και το 2009. Σε κρίση το τελευταίο όμως το τελευταίο διάστημα, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, τρεις για το πρωτάθλημα και το 0-1 στον τελικό του Σούπερ Καπ από την Ρίβερ Πλέιτ.

Προϊστορία: Μία ισοπαλία για την Ουατσιπάτο, το 1-1 του 2021 με την Ροζάριο Σεντράλ και μία ήττα, το βαρύ 0-3 την ίδια χρονιά από την Σαν Λορέντζο, σε δύο ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Αργεντινής. Τρεις νίκες για την Εστουδιάντες και ισάριθμες ισοπαλίες, στις έξι προηγούμενες επισκέψεις της στην Χιλή.

Πρώτο εκτός συνόρων ματς για τις δύο ομάδες, οι οποίες κινούνται σε ρηχά νερά αυτή την χρονική στιγμή στις εγχώριες διοργανώσεις και απέχουν αρκετά από τις περσινές τους επιτυχίες, την κατάκτηση δηλαδή του πρωταθλήματος Χιλής για την Ουατσιπάτο και του κυπέλλου Αργεντινής για την Εστουδιάντες. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας να μπλέξω με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 904 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x