ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ Ποτοσί – Μπόκα Τζούνιορς    

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νασιονάλ Ποτοσί – Μπόκα Τζούνιορς    
Spread the love

Πρεμιέρα στον 4ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη Νασιονάλ Ποτοσί να φιλοξενεί στο «Βίκτορ Αγκουστίν Ουγκάρτε» τη Μπόκα Τζούνιορς. Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του συγκεκριμένου ομίλου, η Σπορτίβο Τρινιντένσε φιλοξενεί στην Παραγουάη την Φορταλέζα.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Πρόκριση σε βάρος της Ουνιβερσιτάριο Ντε Βίντο στον 1ο γύρο και τον «εμφύλιο» της Βολιβίας για τη Νασιονάλ Ποτοσί, η οποία επικράτησε 2-0 της αντιπάλου της στο ουδέτερο «Φέλιξ Καπρίλες» της Κοτσαμπάμπα. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το πρόσφατο 2-0 του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Ρόγιαλ Παρί, το οποίο την διατήρησε στην κορυφή του 2ου ομίλου του Απερτούρα και στο +1 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Αουρόρα.

Στην άλλη πλευρά, σε ρηχά νερά πέρσι εντός συνόρων η Μπόκα Τζούνιορς, με παρηγοριά μέσω της ειδικής βαθμολογίας την συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα. Άλλοθι πάντως θα μπορούσαμε να πούμε την πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και ήττα της στην παράταση στο «Μαρακανά» από την Φλουμινένσε. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα το 2-1 φιλοξενώντας την Σαν Λορέντζο, με το οποίο βρέθηκε στην 5η θέση του 2ου ομίλου του φετινού πρωταθλήματος, στο -1 από την πρώτη τετράδα αλλά και με ένα ματς λιγότερο από την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Ντεφένσα.

Προϊστορία: Ήττα με 0-1 το 2017 για τη Νασιονάλ Ποτοσί από την Εστουδιάντες, στο μοναδικό εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδα από την Αργεντινή. Πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες για τη Μπόκα Τζούνιορς, στις 16 προηγούμενες επισκέψεις της στην Βολιβία.

Φαβορί στον συγκεκριμένο όμιλο η Μπόκα Τζούνιορς, με την τιμή μάλιστα που την συνοδεύει για το σημερινό ματς να είναι ελκυστική. Παρ’ όλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς θα δοκιμαστεί στην πόλη με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Βολιβία, κόντρα μάλιστα σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 895 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x