ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράγιο Σουλιάνο – Ντανούμπιο   

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράγιο Σουλιάνο – Ντανούμπιο   
Spread the love

Στο ουδέτερο «Νασιονάλ Μπρίγκιντο Ιριάρτε» του Καράκας και όχι στην φυσική έδρα της Ράγιο Σουλιάνο το ματς με τη Ντανούμπιο, το οποίο ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου, που άνοιξε χθες με την επικράτηση της Ατλέτικο Παραναένσε με 4-1 σε βάρος της Σπορτίβο Αμελιάνο στην Παραγουάη.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Επιτυχία και μόνο για την Ράγιο Σουλιάνο η «παρθενική» της συμμετοχή στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, η οποία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από την στιγμή που στον 1ο γύρο επιβίωσε, έστω και με την βοήθεια της τύχης, στο νοκ άουτ «εμφύλιο» της Βενεζουέλας με τη Λα Γκουάιρα. Ανώτερη και με αρκετές ευκαιρίες η Λα Γκουάιρα στο μεταξύ τους ματς, με την Ράγιο Σουλιάνο όμως να αντέχει και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Με έτος ίδρυσης επίσης το 2005 η Ράγιο Σουλιάνο, κατάφερε να τερματίσει πέρσι στην 8η θέση που έδινε εισιτήριο για το Κόπα Σουνταμερικάνα, την οποία «έκλεψε» ουσιαστικά σχεδόν από το πουθενά την τελευταία αγωνιστική από την Εστουδιάντες Μέριδα. Πιο συγκεκριμένα επικράτηση με 3-1 φιλοξενώντας την Πορτουγκέσα, με την Εστουδιάντες Μέριδα να γνωρίζει την ήττα στο γήπεδο της την ίδια ώρα από την αδιάφορη Ντεπορτίβο Τάτσιρα, ενώ ήθελε στην χειρότερη ένα βαθμό για να τερματίσει στην 8η θέση.

Στην αντίπερα όχθη, στο Κόπα Σουνταμερικάνα μέσω της ειδικής βαθμολογίας η Ντανούμπιο, η οποία μάλιστα επικράτησε 1-0 στον 1ο γύρο της φετινής διοργάνωσης στον «εμφύλιο» της Ουρουγουάης στην έδρα της Γουόντερερς. Ακολούθησαν πάντως τρεις συνεχόμενες ήττες σε διαφορετικές διοργανώσεις, οι δύο στην έδρα της  Ντεφενσόρ με το ίδιο σκορ (1-0), σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το 0-2 του Απερτούρα φιλοξενώντας την Γουόντερερς, η οποία της πήρε θα μπορούσαμε να πούμε μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Ράγιο Σουλιάνο στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής όχι μόνο με αντίπαλο από την Ουρουγουάη, αλλά με οποιαδήποτε ομάδα εκτός Βενεζουέλας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη και για τη Ντανούμπιο στην Βενεζουέλα.

Φαβορί στον συγκεκριμένο όμιλο η Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία το απέδειξε με το επιβλητικό 4-1 χθες στην Παραγουάη σε βάρος της Σπορτίβο Αμελιάνο. Εκτίμηση μου, πως αν η Ντανούμπιο θέλει να φανεί ανταγωνιστική και δώσει μάχη μαζί της για την 1η θέση, θα πρέπει να πάρει το σημερινό ματς.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.174 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x