ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Άρσεναλ- Λούτον

Πρέμιερ Λιγκ: Άρσεναλ- Λούτον
Spread the love

Οι Λονδρέζοι φιλοξενούν απόψε την Λούτον και το έπαθλο τους εάν επικρατήσουν δεν θα είναι μόνο οι τρεις βαθμοί αλλά και η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας τουλάχιστον για 24 ώρες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Αρτέτα άρπαξαν τον βαθμό της ισοπαλίας στο Etihad από την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας Μ.Σίτι ( 0-0) την Κυριακή το απόγευμα και έτσι έχουν να καυχιούνται πως είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία φέτος που σε δυο αγώνες απέναντι στους “πολίτες” κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Έτσι διατηρήθηκαν στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στην σχετική βαθμολογία και 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε είναι γερά μέσα στο κόλπο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Απόψε η Άρσεναλ έχει να προασπίσει επίσης ένα εντυπωσιακό αήττητο 38 αγώνων απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες στα εντός έδρας παιχνίδια της αφού η τελευταία ήττα της σε τέτοια ματς ήταν από την Χαλ (1-2) το 2008.

Επίσης στην φετινή της πορεία αριθμεί 5/5 απέναντι στις τρεις νεοφώτιστες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πλην του Τίμπερ ο οποίος έχει μπει στην τελική ευθεία της επιστροφής του στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν και έχασαν μόλις πριν από τρεις ημέρες στο Βόρειο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (2-1) αν και προηγήθηκαν στο σκορ ενώ το 2ο τέρμα το δέχτηκαν λίγο πριν το φινάλε από τον Σον.

Κάπως έτσι συμπλήρωσαν 10 διαδοχικούς αγώνες δίχως νίκη στην κατηγορία και έχουν υποχωρήσει στην 18η θέση δηλαδή κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προηγούνται στο ματς, όπως έγινε κόντρα στην Τότεναμ, αλλά στο φινάλε χάνουν. Τους έχει συμβεί ήδη τρεις φορές στην τρέχουσα σεζόν εκ των οποίων οι δυο back to back από Μπόρνμουθ ( 3-4) και Τότεναμ (1-2).

Προϊστορία: Τα 17/32 μεταξύ τους ματς τα έχει κερδίσει η Άρσεναλ μετρώντας ακόμη 8 ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες. Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 4-3 πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ με τον Ράις στα χεσομέρια.

* Η Λούτον αριθμεί 8/10 Over 2,5 στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της στην κατηγορία έχοντας βρει δίχτυα εδώ και 18 (!) συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα η Άρσεναλ μετρά μόλις 2/8 clean sheets μέσα στο Emirates οπότε ένα combo του Άσου με γκολ σε απόδοση 2.35 έχει ενδιαφέρον και αξία.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Goal

(Visited 342 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x