ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ιντεπ. Ντελ Βάγε    

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ιντεπ. Ντελ Βάγε    
Spread the love

Στο θρυλικό «Σεντενάριο» και όχι στην φυσική έδρα της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, το «Μπελβεντέρε», το ματς της πρωταθλήτριας Ουρουγουάης με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, το οποίο ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Η νικήτρια μάλιστα, αν βέβαια υπάρξει, θα βρεθεί με το καλημέρα στην 1η θέση, μετά το χθεσινό 1-1 της Σαν Λορέντζο στην Αργεντινή με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Παλμέιρας.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ιστορικές στιγμές για τη «μικρή» Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, όχι για την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς δεν είναι η πρώτη, αλλά γιατί κατάφερε πέρσι να κατακτήσει το πρώτο ενιαίο πρωτάθλημα της ιστορίας της, καθώς επικράτησε στον τελικό της «μεγάλης» Πενιαρόλ (2-0, 1-0). Η φυγή πάντως σημαντικών παικτών την έχει αποδυναμώσει αρκετά, καθώς δεν έχει ακόμα νίκη μετά από έξι αγωνιστικές στο φετινό Απερτούρα. Στην άλλη πλευρά, με εντυπωσιακό τρόπο στην επιφάνεια την τελευταία πενταετία η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, έχοντας κατακτήσει δύο Κόπα Σουνταμερικάνα, το 2019 και το 2022, το κύπελλο την ίδια χρονιά και το πρωτάθλημα το 2021. Νικήτρια επίσης του Ρεκόπα το 2023, ενώ φιναλίστ του ίδιου κυπέλλου το 2020 αλλά και του περσινού πρωταθλήματος όπου το έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από τη Λίγκα Κίτο.

Προϊστορία: Το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Μοντεβιδέο, με τη Λίβερπουλ νικήτρια με 1-0 στην περσινή τους μονομαχία και πάλι στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αποδυναμωμένη η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και η ρυθμιστής λογικά του συγκεκριμένου ομίλου, παραμένοντας πάντως υπολογίσιμη από την στιγμή και μόνο που είναι η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης. Ευκαιρία βέβαια για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε να βάλει δύσκολα στην Σαν Λορέντζο και την Παλμέιρας αν φύγει με «διπλό» από το Μοντεβιδέο, αλλά δεν θα πάρω ρίσκο με σημείο, όσο και αν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση σαν ομάδα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.057 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x