ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν Μονάχου- Άρσεναλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν Μονάχου- Άρσεναλ
Spread the love

Στο Μόναχο η Μπάγερν θα επιδιώξει να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού για να μην κλείσει την σεζόν δίχως κάποιο τρόπαιο έχοντας απέναντι της την Άρσεναλ η οποία θέλει με την σειρά της να βρεθεί στους “4” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να καθυστερήσουν την κατάκτηση του τίτλου της Μπουντεσλίγκα από την Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και έτσι παρέδωσαν την Κυριακή τα σκήπτρα μετά από 11 χρόνια δικιά τους παντοκρατορίας.

Έτσι μοιραία η διάκριση στο Champions League αποτελεί “μονόδρομο” για να “σωθεί” η φετινή σεζόν και το πρώτο βήμα καλείται να το κάνει απόψε πετυχαίνοντας την πρόκριση της στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 2020 που κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στην Παρί (1-0).

Η παράδοση είναι μαζί τους αφού έχουν προκριθεί στο πρόσφατο παρελθόν στις 17/18 περιπτώσεις στα νοκ άουτ του θεσμού όσες φορές απέφυγαν την ήττα στο πρώτο ματς.

Επίσης, είναι αήττητοι στους 14 πιο πρόσφατους εντός έδρας αγώνες τους στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Αν προκριθούν θα γίνουν μετά την Παρί ( από το 2012 μέχρι το 2016) η μοναδική ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά για τέσσερις σερί σεζόν στην διοργάνωση.

Την ίδια ώρα ο Τόμας Τούχελ θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες αφού οι: Ντέιβις, Γκνάμπρι και ο Κομάν είναι εκτός δράσης. Ο πρώτος λόγω τιμωρίας και οι άλλοι δυο λόγω τραυματισμών.

Στο “4-2-3-1” θα δούμε τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια και τους: Γκερέιρο, Ντάιερ, Λιχτ και Κίμιχ στα μετόπισθεν. Οι: Γκορέτσκα- Λάιμερ θα είναι στον άξονα και το Μίλερ στο “10” με τους: Μουσιάλα, Σανέ και τον Χάρι Κέιν στην επίθεση.

Οι Λονδρέζοι καλούνται απόψε να αφήσουν πίσω τους την “παρθενική” τους ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2024 , έχασαν με 0-2 από την Άστον Βίλα του Έμερι εντός έδρας, η οποία τους απομάκρυνε στο -2 από την πρωτοπόρο Μ.Σίτι.

Ωστόσο ο Αρτέτα και οι παίκτες του δεν μπορούν να μείνουν πολύ σε εκείνο το άτυχο αποτέλεσμα αφού απόψε έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση που είναι να προκριθούν στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Το εντυπωσιακό αμυντικό τους ρεκόρ στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια τους , με σερί πέντε clean sheets και απολογισμό: 0-1-5 στα τελευταία έξι, αφορά στην Premier League και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να βασιστούν σε αυτό και απόψε.

Οι: Όντεργκααρντ , Σάκα δίνονται ως αμφίβολοι αλλά δύσκολα δεν θα είναι στο βασικό σχήμα το βράδυ στο κλασικό “4-2-3-1” του Αρτέτα που θα έχει τον Ράγια κάτω από τα δοκάρια , τους: Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ και Τομιγιάσου στα μετόπισθεν , τους: Ζορζίνιο, Ράις στον άξονα, τον Όντεγκααρντ στο “10” και τριάδα μπροστά τους: Σάκα, Μαρτινέλι και Χάβεντζ.

Δεν έχουν κερδίσει ποτέ σε κανένα από τα 8 εκτός έδρας παιχνίδια τους στα σε προημιτελικά με απολογισμό: 0-4-4. Έχουν προκριθεί δυο φορές σε έξι αντίστοιχες περιπτώσεις . Το 2005/06 εις βάρος της Γιούβεντους με συνολικό σκορ: 2-0 και το 2008/09 απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 4-1.

Προϊστορία: Δυο διαδοχικές ήττες με το “βαρύ” 5-1 μετράει η Άρσεναλ στο Μόναχο τόσο το 2015 όσο και το 2017 στις αντίστοιχα πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” της εκεί. Συνολικά τα 5/6 τελευταία μεταξύ τους ματς έχουν λήξει όλα με πάνω από δυο τέρματα.

* Το ποντάρισμα θα είναι στο Goal αλλά για να βγάλω μεγαλύτερη απόδοση θα το ψάξω και θα το μοιράσω στα δυο ημίχρονα. Επίσης θα πάρω μια πιθανή παράταση και στα ειδικά Σανέ/ Μίλερ 1+ προσπάθεια στην αντίπαλη εστία και Όντεγκααρντ/ Χάβετζ στην απέναντι πλευρά.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 598 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x