Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Champions League: Μαν.Σίτι – Ρεάλ

Champions League: Μαν.Σίτι – Ρεάλ
Spread the love

Πράξη δεύτερη απόψε στο “Etihad” στο ζευγάρι των δύο τελευταίων πρωταθλητών Ευρώπης με τον έναν από τους δύο “μονομάχους” να διακόπτει απόψε τη …διαδρομή του προς τον τελικό του “Wembley”…

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και εννοείται πως θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία κάνοντας το “back to back” φέτος επί …Αγγλικού εδάφους (τελικος στο Λονδινο). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιολα μετά το 3-3 που πήρε στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου (με …άκρως ανατρεπτική διακύμανση (0-1, 2-1, 2-3, 3-3) σε ένα εκπληκτικό ματς με τρομερό κατά διαστήματα ρυθμό, κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Πρεμιερ λιγκ!

Επικράτησε εύκολα (εκανε ….37 τελικες!) εντός εδρας της Λούτον χωρις να προβληματιστει στο φινάλε. Παρολα αυτά μεχρι περιπου τα μισα του δευτερου ημιχτρονου ήταν στο …ρευστό 1-0 (προηγηθκε στο 2’ με αυτογκολ). Εν τέλει με γκολ των Κοβατσιτς, Χααλαντ (πεναλτι), Ντοκου και Γκβαρντιολ έφτασε στο εμφατικο 5-1. Το μοναδικο γκολ του δεχτηκε στο 3-0 στο 81ο λεπτο.

Εκμεταλλεύτηκε έτσι τις εντος έδρας ήττες που έκαναν μια μερα μετά Αρσεναλ και Λίβερπουλ κι ετσι πηρε το προβαδισμα στη βαθμολογια με δύο βαθμούς παραπανω από τους δύο συνδιεκδικητές. Μεχρι το τελος του πρωταθληματος εχει κατά σειρά Μπράιτον και Ν.Φορεστ εκτος, Γουλβες εντος, Φουλαμ και Τοτεναμ εκτος και τελειωνει με Γουεστ Χαμ εντος εδρας.

Παντως η Σιτι δέχεται γκολ συνήθως, ακομα και στις νίκες της (γκολ-γκολ τα τέσερα προσφατα ματς της σε ολες τις διοργανώσεις, αμεσως μετά το εντος εδρας 0-0 με την Αρσεναλ στο τελος Μαρτιου). Τελευταια της ηττα το 1-0 από την Αστον Βιλα στις 06 Δεκεμβριου στο αμεσως προηγουμενο ματς που δεν σκοραρε. Ετοιμος ο Ντε Μπρόινε που λογω θεματος ειγειας εχασε το πρώτο ματς, αμφιβολοι ο Ακε και Γουόκερ που ελλειπαν στη Μαδριτη.

Πάμε και στην …έτερη “μονομαχο” Ρεαλ. Η “βασιλισσα”{ δεν θελει καν να …θυμαται το περσινο βαρυ 4-0 στη ρεβανς στο ιδιο γηπεδο (ημιτελικος τοτε) και θα προσπαθησει να παρει …εκδικηση! Αν εξαιρέσουμε τις δύο σερι σεζον (2018-19 και 2019-20) που ειχε αποκλειστει στους 16, δίνει το παρόν σε ημιτελικό Τσάμπιονς λιγκ από το 2011 ως περσι.

Στο πρωτάθλημα Ισπανιας εχει ξεκαθαρα τον πρώτο λόγο, είναι στο +8 από την Μπαρτσελόνα την οποία υποδέχεται την Κυριακη στο ‘Μπερναμπεου”. Την περασμένη Κυριακη αγωνίστηκε με ….μίγμα βασικών και αναπληρωματικων και δουλευοντας με ..χαμηλές εως μέτριες “σφροφές” νικησε δυσκολα με 1-0 τη Μαγιόρκα εκτός έδρας.

Το γκολ της νίκης ηρθε με σουτ του Ορελιεν Τσουαμενί στις αρχες του β’ μερους (4η σερι νικη στην Πριμερα) κι ετσι δεν επετρεψε στην Μπαρτσελονα να πλησιασει πριν το μεταξυ τους ντέρμπι. Ο Τσουαμενι παντως συμπληρωσε καρτες την περασμένη εβδομαδα (ειχε παιξει στοπερ) και αποψε θα ειναι ο μεγαλος απων της ενδεκαδας (λογικα Κροοζ, Καμαβιγκα, Βαλβερδε, Μπελιγκαμ η τετραδα στα χαφ, Νατσι, Ριντιγκερ στα στοπερ) . Παντα εξω οι Κουρτουά και Άλαμπα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Αποψε μία απο τις δύο ομάδες θα έχει προβάδισμα απέναντι της άλλης στις μεταξύ τους προκρισεις στα κυπελλα Ευρωπης. Δύο φορές έχει πανηγυρίσει η Ρεάλ Μαδριτης (2016 ημιτελικος 0-0, 1-0 / 2022 ημιτελικος 3-4, 3-1, και στις δύο περιπτώσεις πήρε το κυπελλο) και άλλες δύο για τη Μαντσεστερ Σιτι (2020 φαση 16, 2-1, 2-1 / 2023 ημιτελικος 1-1, 4-0, στην δευτερη περιπτωση πανηγυρισε και την κατακτηση του τροπαίου). Συνολικά σε έντεκα συναντήσεις ως τωρα μικρο προβαδισμα για Σιτι με τέσσερις νίκες σε σχεση με τις τρεις της Ρεαλ και τέσσερα ισοπαλα αποτελεσματα (είχαν παιξει και στους ομίλους το 2012-13, νικη εντος 3-2 η Ρεάλ και ισοπαλια 1-1 στην Αγγλία). 4/9 οι προκρισεις της Σιτι σε διπλά ματς με Ισπανους, 13/20 το αντιστοιχο νουμερο της Ρεαλ κοντρσα σε Αγγλους στα κυπελλα Ευρωπης.

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Gvardiol; Silva, Rodri, De Bruyne; Foden, Haaland, Doku

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Nacho, Rudiger, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinicius Jr

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 / γκολ-γκολ / υποψηφιοι σκορερς Ντε Μπρόινε, Φοντεν, Βινισιους, Μπελιγκαμ

(Visited 462 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x