Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ : Ντόρτμουντ- Παρί

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ : Ντόρτμουντ- Παρί
Spread the love

Η Ντόρμουντ παίζει απόψε στον πρώτο της ημιτελικό από το 2012-13 όταν με τον Γιούγκεν Κλοπ είχαν φτάσει μέχρι και τον “εμφύλιο” τελικό στο Γουέμπλεϊ για να χάσουν στα χασομέρια από την Μπάγερν Μονάχου με το γκολ του Ρόμπεν στα χασομέρια.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα προέρχονται από την συντριβή που γνώρισαν από την Λειψία με 4-1 και βρίσκονται στο -5 από τους “Ταύρους” τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και η 5η θέση θα δώσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν με βάση το νέο φορμάτ οπότε δεν έχει λόγο ανησυχίας αφού η 6η στον πίνακα Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι στο -12.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό μπαίνει ως αουτσάιντερ αλλά παίρνει θάρρος από το γεγονός πως είναι αήττητη στα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια της στον θεσμό έχοντας μάλιστα κερδίσει στα έξι από αυτά πετυχαίνοντας 19 γκολ.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας προέρχεται από δυο συναρπαστικούς προημιτελικούς αφού επικράτησε με συνολικό σκορ: 6-4 της Μπαρτσελόνα και έτσι προκρίθηκε στον 3ο ημιτελικό της στις τελευταίες πέντε σεζόν.

Από εκείνη την μάχη ακολούθησαν δυο ακόμη στην Ligue 1 επί της Λιόν και της Λοριάν αλλά την περασμένη αγωνιστική υποχρεώθηκε σε μια “χορταστική” ισοπαλία με 3-3 απέναντι στην Χάβρη με τον Γκονζάλο Ράμος να σκοράρει στα χασομέρια για τους Παριζιάνους.

Ωστόσο μετά την ήττα της Μονακό από την Λυών εξασφάλισαν το πρωτάθλημα για 12η φορά στην ιστορία τους.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε τερμάτισαν στην 2η θέση στην φάση των ομίλων πίσω από την αποψινή τους αντίπαλο παρά το γεγονός πως μάζεψαν απέναντι στους συνολικά 4 βαθμούς.

Εκτός έδρας έχουν να χάσουν σχεδόν ένα εξάμηνο αφού η τελευταία τους ήττα ήταν το 2-1 από την Μίλαν στο Μιλάνο για την φάση των ομίλων.

Συνολικά τρέχουν ένα αήττητο σερί 15 αγώνων εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.

Προϊστορία: Οι Γερμανοί έχουν κερδίσει μόνο μια φορά , με σκορ: 2-1 στην φάση των “16” του θεσμού την σεζόν 2019/20, την Παρί για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

* Αναμένω μεγάλη μάχη και έναν ημιτελικό- ροντέο. Μην ξεχνάμε πως η Παρί αριθμεί Over 3,5 στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ μετράει πέντε διαδοχικά Goal.

Σε combo θα αγοράσω εδώ το Over 2,5 με το Goal και στα ειδικά να βρει δίχτυα ο Εμπαπέ στο 90λεπτο. Έχει σκοράρει ήδη 8 γκολ στον φετινό θεσμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5+ Goal

(Visited 446 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x