Spread the love

H Παρί καλείται απόψε να ρεφάρει την ήττα της με 1-0 από τον πρώτο ημιτελικό πριν από έξι βράδια στo Signal Iduna Park για να βρεθεί στον τελικό για πρώτη φορά από το 2020 και να διεκδικήσει εκεί το πολυπόθητο για αυτήν τρόπαιο στο τελευταίο παιχνίδι του Εμπαπέ πριν μετακομίσει στην Μαδρίτη για να φορέσει την άσπρη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη ομάδα στο τουρνουά που θα έχει φτάσει στον τελικό έχοντας χάσει και στους δυο πρώτους αγώνες της και στον προημιτελικό αλλά και στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Παριζιάνοι έχασαν στην έδρα τους με 2-3 από την Μπαρτσελόνα για να το “γυρίσουν” εντυπωσιακά επικρατώντας με 4-1 μέσα στην Βαρκελώνη.

Απόψε καλούνται να ανατρέψουν την ήττα τους με 1-0 από τον πρώτο ημιτελικό στην Βεστφαλία σε ένα ματς που ξόδεψαν πολλές ευκαιρίες , εκ των οποίων και ένα 2ιπλο δοκάρι, για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα.

Ωστόσο το γκολ δεν είναι πρόβλημα για τους Γάλλους οι οποίοι αν εξαιρέσουμε το εναρκτήριο παιχνίδι του Γαλλικού πρωταθλήματος στην αρχή της σεζόν έχουν βρει δίχτυα σε όλα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις!

Αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει τον Λουίς Ενρίκε είναι πως η ομάδα του έχει δεχτεί γκολ στα εφτά διαδοχικά και πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ την ίδια ώρα έχει κερδίσει μόλις 3/8 μπροστά στο κοινό της σε όλες τις διοργανώσεις επίσης.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν να προασπίσουν απόψε ένα μικρό προβάδισμα της νίκης τους με 1-0 από το πρώτο παιχνίδι αλλά για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο θα πρέπει να σταματήσουν το σερί των 24 αγώνων που σκοράρει στα εντός έδρας παιχνίδια της η Παρί.

Οι ίδιοι βέβαια και με αρκετή δόση τύχης , “διπλό” δοκάρι στην ίδια φάση οι Παριζιάνοι στην επανάληψη, κράτησαν στον πρώτο ημιτελικό το μηδέν στα μετόπισθεν όπου ήταν η 5η φορά στην τρέχουσα σεζόν στην διοργάνωση κάτι που βέβαια αποτελεί ρεκόρ για φέτος.

Σε αντίθεση με την αποψινή της αντίπαλο η Ντόρτμουντ έπαιξε το Σαββατοκύριακο για το εθνικό της πρωτάθλημα και σκόρπισε με 5-1 την Άουγκσμπουργκ έχοντας δέκα αλλαγές στην 11άδα της και πρωταγωνιστή τον νεαρό Γιουσαφά Μουκόκο αλλά και τον Μάρκο Ρόις σε μια από τις τελευταίες του παραστάσεις με τον σύλλογο.

Έχοντας εξασφαλίσει θέση για το διευρυμένο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου πάει με καλή αυτοπεποίθηση στην αποψινή ρεβάνς με στόχο την πρώτη της συμμετοχή σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 2013 όταν και ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο.

Προϊστορία: Η Παρί έχει κρατήσει μηδέν παθητικό στα τρία πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της απέναντι στην Ντόρτμουντ.

* Εκτιμώ πως η Παρί θα το κερδίσει το ματς αλλά δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν πίσω παρά την καλή πρόσφατη παράδοση που έχει “χτίσει” κόντρα στην ομάδα της Βεστφαλίας στο Παρίσι. Σε combo ο Άσος με το Goal και σε ειδικό στοίχημα να βρει δίχτυα ο Εμπαπέ και πιθανό σκορ το 2-1. Βλέπω παράταση και πρόκριση για τους Παριζιάνους στην διαδικασία των πέναλτι.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Goal / Πρόκριση Παρί στα πέναλτι

(Visited 435 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x