ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Αμαζόνας – Φλαμένγκο

Κύπελλο Βραζιλίας: Αμαζόνας – Φλαμένγκο
Spread the love

Στην «Αρένα Ντα Αμαζόνια», ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 3ο γύρο του κυπέλλου, με την Φλαμένγκο να έχει ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισα, μετά την επικράτηση της με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο γύρο του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Αμαζόνας με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία που χρειάστηκε χθες η Βάσκο για να αποκλείσει στο Ρίο την Φορταλέζα, μετά το  δραματικό 3-3 στην κανονική διάρκεια του μεταξύ τους επαναληπτικού. Στο άλλο χθεσινό ματς, εύκολη πρόκριση για τη Μπραγκαντίνο, η οποία επικράτησε 3-0 στη Μπραγάνσα της 4ης κατηγορίας Σόουζα.

Ανώτερη όπως αναμενόταν στο πρώτο ματς στο «Μαρακανά» η Φλαμένγκο, ανοίγοντας το σκορ με μία κοντινή κεφαλιά του Πέδρο στο εικοστό λεπτό. Φλύαρη πάντως στην συνέχεια, έχοντας βέβαια ευκαιρίες, όχι όμως από αυτές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σπουδαίες, με την Αμαζόνας να έχει μόνο ένα μακρινό αλλά εντελώς ακίνδυνο σουτ, προσπαθώντας περισσότερο να διατηρήσει την ήττα της, κάτι που τελικά κατάφερε, στα επίπεδα του 0-1. Εκτός έδρας πρόκριση στον προηγούμενο γύρο για την Αμαζόνας, στον οποίο δεν υπήρχε επαναληπτικός, καθώς επικράτησε 1-0 της 4ης κατηγορίας Μαρινγκά, ενώ απευθείας στον 3ο η Φλαμένγκο.

Πέντε οι βαθμοί της Αμαζόνας σε έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, εκεί φυσικά όπου βασικό στόχο, όντας νεοφώτιστη έχει την παραμονή, με «παράσημο» πάντως, πως η μοναδική της νίκη ήταν το 1-0 φιλοξενώντας την Σάντος. Στην άλλη πλευρά, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Φλαμένγκο, το επιβλητικό 4-0 στο «Μαρακανά» σε βάρος της Μπολίβαρ, στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η τιμή που συνοδεύει την Φλαμένγκο είναι απελπιστικά χαμηλή, ειδικά από την στιγμή που το σκορ του πρώτου αγώνα δεν την εξασφαλίζει, ειδικότερα κόντρα σε ένα αντίπαλο που δεν έχει πίεση. Επιπλέον, πολύ πιθανό ο σημερινός επαναληπτικός να αποτελεί και πρόκληση για την Αμαζόνας, παρά το γεγονός πως βασικός της στόχος όπως προαναφέρθηκε είναι η παραμονή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 837 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x