ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός κυπέλλου Γερμανίας: Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν

Τελικός κυπέλλου Γερμανίας: Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν
Spread the love

Το “Ολιμπιασταντιον” του Βερολίνου φιλοξενεί τον τελικό του κυπελλου Γερμανιας (DFB Pokal) με τηη Μπαγερν Λεβερκουζεν που έχασε στο Δουβλίνο το Europa League να στοχεύει στην κατάκτηση του νταμπλ…

Η Καϊζερσλαουτερν ειχε μια πολυ μετρια χρονια και τερματισε 13η στην δευτερη κατηγορια της Γερμανιας. Η ομάδα του εμπειρου προπονητή Φριντχελμ Φούνκελ (πρωην Κολωνία, Χέρτα, Φορτουνα, Αϊντραχτ κλπ) νικησε στην τελευταια αγωνιστικη με 5-0 την Μπραουνσβαϊγκ με χατ τρικ του χαφ Μαρλον Ρίτερ.

Τελειωσε το πρωταθλημα με τρεις νικες μια ισοπαλία και μια ηττα στις πεντε τελευταιες αγωνιστικες. Στον τελικο περασμε νικωντας την Ζααρμπριγκεν με 2-0 εκτος έδρας στο νοκ αουτ ημιτελικό. Π{ιο πτριν ειχε αποκλεισει κατα σειρά τις Κολωνία, Νυρεμβέρη και Χερτα Βερολινου.

Από την άλλη η Μπαγερ Λεβερκούζεν έρχεται απο την ήττα με 3-0 από την Αταλαντα στον τελικό του Γιουροπα λιγκ την περασμένη Τετάρτη στο Δουβλινο. Δεν κατάφερε να μπει στο ρυθμό του ματς, δε βρηκε λυσεις στο πρεσινγκ των Ιταλών, δεν απεφυγε και τις μικρές ολιγωριες στην αμυνα κι έτσι γνωρισε την πρώτη φετινη της επισημη ηττα!

Προσφατα παντως η ομάδα του Τσαμπι Αλόνσο εγραψε ιστορια αφου εγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά την Μπουντεσλίγκα αήττητη (28-6-0)! Επιπλεον διατηρησε το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη με 51 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα (42-9-0) σε ολες τις διοργανωσεις πριν χασει απο την Αταλαντα.

Διεκδικει φετος πλέον το νταμπλ στη Γερμανια, και αν το καταφερει θα φτασει συνολικα τους τέσσερις τιτλους στην ιστορια της κι ενω μεχρι περσι ειχε …μολις δυο (κυπελλου ΟΥΕΦΑ 1988 και κυπελλο Γερμανιας 1993)! Σημαντικοί στο 3-4-3 του Αλονσο οιφουλ μπακ” Φρίμπονγκ (Ολλανδος) και Γκριμάλντο (Ισπανος ) που εχουν 14 γκολ – 12 ασίστ ο πρωτος, 12 γκολ – 19 ασίστ ο δευτερος!

Το περασμένο Σάββατο για την τελευταία αγωνιστική του Γερμανικου πρωταθλήματος, νικησε 2-1 την Αουγκσμπουργκ εντός εδρας με τον κοουτς να αλλαζει περιπου την μισή ενδεκάδα, αποψε φυσικα και θα παιξουν οι βασικοι. Η αστερας εξτρεμ Φλοριαν Βιρτς (πολυτιμοτερος φετος στη μπουντεσλιγκα) παρα τους αρχικους φοβους ειναι καλα και εκτος απροοπτου θα ξεκινησει τον τελικό.

Kaiserslautern : Krahl; Toure, Tomiak, Kraus; Ronstadt, Raschl, Kaloc, Puchacz; Ritter; Ache, Hanslik

Bayer Leverkusen: Hradecky; Kossounou, Tah, Tapsoba; Frimpong, Andrich, Xhaka, Grimaldo; Tella, Wirtz; Boniface

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 ημίχρονο / Over 3.5

(Visited 559 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x