ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός FA Cup: Μ.Σιτι- Μάντσεστερ.Γ

Τελικός FA Cup: Μ.Σιτι- Μάντσεστερ.Γ
Spread the love

Ο 143os τελικός του FA Cup θα κάνει σέντρα το απόγευμα του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ και θα είναι back to back το ίδιο ζευγάρι με πέρσι .

Υπόθεση Μάντσεστερ. Οι δυο άσπονδες συμπολίτισσες η πρωταθλήτρια Μ.Σίτι και η Μάντσεστερ.Γ θα έλθουν και φέτος αντιμέτωπες με φόντο την κούπα.

Στην αρχή της σεζόν οι περισσότεροι έκαναν κουβέντα εάν θα μπορούσε η Μάντσεστερ.Γ να πλησιάσει την πρωταθλήτρια Μ.Σίτι με την διαφορά των δυο να κλείνει το 2022-2023 στους 14 βαθμούς.

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν η διαφορά έκλεισε στους 31 με τον Τεν Χάγκ να αμφισβητείται πλέον έντονα όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά κυρίως από τον κόσμο στις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ.

Οι “πολίτες” με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από μια εβδομάδα έγιναν η πρώτη ομάδα στο Αγγλικό πρωτάθλημα που κερδίζει σερί “καρέ” τίτλους πρωταθλητή.

Στο φινάλε επικράτησαν με 3-1 της Γουέστ Χαμ στο Etihad με τον Φιλ Φόντεν , τον καλύτερο και πιο συνεπή παίκτη του Γκουαρδιόλα στην τρέχουσα σεζόν , να σκοράρει 2 γκολ και τον κομβικό Ρόδρι να σημειώνει το 3ο.

Μπορεί ο Χάαλαντ να έγραψε 27 γκολ σε 31 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, ο Ρόδρι να είναι “παράγοντας” στον τρόπο που αναπτύσσεται η ομάδα, ο “μάγος” Ντε Μπρούινε , το λίγο που πρόλαβε να αγωνιστεί να είχε μοναδικές εμπνεύσεις, αλλά θεωρώ πως ο Φόντεν με 19 γκολ σε 35 συμμετοχές πως είναι ο mvp της φετινής ομάδας.

Πλέον στόχος είναι ένα ιστορικό double back to back το οποίο αν συμβεί θα είναι και πάλι μοναδικό τουλάχιστον σε επίπεδο Premier League. Κάτι που επίσης δεν έχει συμβεί ποτέ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Τρία double , όσα θα φτάσει η Μ.Σίτι αν κατακτήσει το τρόπαιο, έχει καταφέρει η Μάντσεστερ.Γ ( 1993/94, 1995/96 και το 1998/99) και η Άρσεναλ ( 1970/71, 1997/98 και το 2001/02).

Ο ίδιος ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει να επεκτείνει τον μύθο του αφού πλέον αριθμεί έξι πρωταθλήματα και 17 τρόπαια συνολικά στα 8 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου. Πρόσφατα δήλωσε πως στην παρούσα φάση, έναν χρόνο πριν την λήξη του συμβολαίου του, βρίσκεται “πιο κοντά στο να φύγει παρά να μείνει” αφήνοντας να εννοηθεί πως η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι και η τελευταία του στο Etihad και γενικότερα στο Νησί.

Αναφορικά στον θεσμό αριθμούν εφτά και αν τα κάνουν οχτώ θα φτάσουν την Τσέλσι, την Λίβερπουλ και την Τότεναμ.

Μετά την ήττα από την Λίβερπουλ το 2022 στον ημιτελικό του FA Cup αριθμεί στην διοργάνωση 11 σερί νίκες με 34 γκολ στην επίθεση και μόλις 5 παθητικό.

Συνολικά είναι αήττητη σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν εντός των τειχών.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” μπαίνουν στο 22ο τελικό FA Cup της ιστορία τους κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Έχουν τερματίσει στην 8η θέση του πρωταθλήματος κάτι που σημαίνει πως εάν δεν κατακτήσουν το Κύπελλο , το 13ο στην ιστορία τους, δεν θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης την νέα χρονιά.

Τελείωσε σχετικά καλά το πρωτάθλημα με δυο νίκες back to back επί της Νιουκάστλ και της Μπράιτον αλλά αυτές οι επιτυχίες δεν της έφτασαν για να τερματίσει σε μια θέση ψηλότερα από την 8η.

Οι πολύ τραυματισμοί βασικών παικτών που χρησιμοποίησε ο Τεν Χάνγκ για την κακή φετινή σεζόν της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν αποτελεί δικαιολογία εάν αναλογιστεί κανείς πως μετράνε 14 ήττες ( αρνητικό ρεκόρ συλλόγου) και για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια τερμάτισαν με αρνητικό πρόσημο (-1) στην διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: 2/2 φέτος για την Μ.Σίτι αφού κέρδισε με 3-0 στο θέατρο των Ονείρων και με 3-1 στο Etihad.

* Είναι ένας τελικός. Ένα τοπικό ντέρμπι- μίσους. Ωστόσο οι πρωταθλητές υπερέχουν σε όλα των “Κόκκινων Διαβόλων” οι οποίοι δεν βλέπω πως θα μπορέσουν να τους κοιτάξουν στα μάτια στην παρούσα φάση. Σε combo η επιλογή μου εδώ θα είναι ο Άσος με το Goal σε απόδοση 2,50.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ GOAL

(Visited 539 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x