ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κοπα Λιμπερταδορες: Ατλέτικο Μινέιρο – Καράκας

Κοπα Λιμπερταδορες: Ατλέτικο Μινέιρο – Καράκας
Spread the love

Ξεκαθαρο φαβορι η Ατλέτικο Μινέιρο του Γκαμπι Μιλίτο που υποδέχεται την Καράκας από τη Βενεζουέλα η οποία διανύει το χειρότερο της διαστημα στη χρονια…

 

Η αναμετρηση αυτή διεξαγεται στο πλαίσιο της ς και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Ατλέτικο έχει εξασφαλισει την προλριση αλλά θέλει και την πρωτιά ωστε στα νοκ αουτ των 16 να παιξει με ομάδα που τερματισε δεύτερη στους ομιλους και να έχει και τη ρεβάνς εντος έδρας.

Με ισοπαλία εξασφαλιζει την πρωτιά, αν ηττηθεί και η Πενιαρολ νικησει αποψε την Ροσάριο Σεντραλ τοτε οι Ουρουγουανοι βγαινουν πρωτοι λογω καλύτερης διαφορας τερματιων και η Ατλετικο Μινέιρο βγαινει δεύτερη. Στο αντιστοιχο ματς του πρωτου γυρου μεσα στη Βενεζουέλα η “γκαλο” (παρατσουκλι της Ατλετικο) επικρατησε ανετα με 4-1. Στην ομάδα θα επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια ο Μπερναρ του Παναθηναικου που από το 2013 (μολις ειχε κατακτησει τοτε το Λιμπερταδορες) “ξενιτευτηκε” για την Ευρωπη.

Την 5η αγωνιστικη των ομιλων ειχε χασει με 2-0 από την Πενιαρόλ στην Ουρουγουάη κι έσπασε το αήττητο που διατηρουσε επί εποχης Γκάμπριελ Μιλίτο. Αν ειχε παρει εστω τον βαθμο τωρα θα ειχε κλειδωμενη την πρωτια. Ερχεται παντως απο δυο σερι ηττες χωρις να σκοραρει καθώς (δεν επιαξε την Κυριακη) ειχε γνωρισει ήττα με 1-0 εκτός έδρας από τη Σπορτ Ρεσίφε για το κυπελλο αλλά προκριθηκε (ειχε νικησει 2-0 στο πρωτο)

Στο πρωτάθλημα Βραζιλίας κατέχει την 7η θεση με 9 βαθμους (2-3-0) και ειναι στο μειον τεσσρα απο την κορυφη (Ατλετικο Παρανανενσε και Μπαϊα). Προσφατα ειχε παρει το περιφερειακο πρωταθλημα Μινέιρο νικωντας στον τελικό την “αιώνια εχθρο” και συμπολιτισσα στο Μπέλο Οριζοντε, Κρουζέιρο με πρωταγωνιστικη και σκορερ τον Γκουσταβο Σκαρπα! Αποντες οι Ρούμπενς, ο μέσος Οτάβιο και ο κεντρικός αμυντικός Πάουλο Βίκτορ.

Στον αντιποδα η Καράκας τερματισε 11η στο πρωταθλημα Βενεζουέλας (απερτουρα) και έχει να πανηγυρίσει επισημη νικη τρεισίμησι μήνες (απο μεσα Φεβρουαριου!) Κάκιστη αγωνιστικα και ψυχολογικα , εχει μολις εναν ποντο στον ομιλο του Λιμπερταδορες (απο το εντος έδρας 1-1 με τη Ροσαριο απο την οποία ηττηθηκε προσφατα με το βαρυ 4-1 στην Αργεντινη)

Ο κοουτς Ένρι Μελέντες μετράει 16 συνεχομενους αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-7-9) και προσπαθει να βρει λυσεις για να σταματησει ο …κατήφορος! Θα λειπει απο το ματς ο τραυματιας αμυντικός, Μπράιαν Ροντρίγκες. Παραμερνουν εξω οι Ριβίλο και Βισέντε Ροντρίγκες.

Atletico Mineiro: Everson; Battaglia, Jemerson, Fuchs; Mariano, Franco, Gomes, Arana; Vargas, Hulk, Paulinho

Caracas: Farinez; La Mantia, Tamayo, Quijada; Casiani, Padilla, Ortega, Manrique; Echenique, Pernia, Perez

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 + No goal

(Visited 183 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x