ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπολίβαρ – Παλεστίνο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπολίβαρ – Παλεστίνο
Spread the love

Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, για τον 5ο ανάμεσα στη Μπολίβαρ και την Παλεστίνο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, οι τρίτες θα «υποβιβαστούν» στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ αποκλεισμός φυσικά για αυτές που θα μείνουν στην 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Στην 1η θέση του 5ου ομίλου η Μπολίβαρ με δέκα βαθμούς, στην 2η η Φλαμένγκο με επτά, όσους έχει και η Παλεστίνο που είναι στην 3η, καθώς η σπουδαία ομάδα του Ρίο πλεονεκτεί στην διαφορά τερμάτων, ενώ στην 4η και ήδη αποκλεισμένη η απογοητευτική στην φάση των ομίλων Μιγιονάριος.

Για δύο αποτελέσματα η Μπολίβαρ στο σημερινό ματς για να διατηρήσει την 1η θέση, την οποία μπορεί να διατηρήσει ακόμα και με ήττα μέχρι δύο τέρματα διαφορά, αν την ίδια ώρα δεν κερδίζει η Φλαμένγκο την αδιάφορη Μιγιονάριος στο θρυλικό «Μαρακανά». Με ήττα μέχρι δύο τέρματα διαφορά και νίκη της Φλαμένγκο μένει 2η. Το χειρότερο σενάριο για τη Μπολίβαρ που θα την φέρει στην 3η θέση, είναι νίκη της Φλαμένγκο και να ηττηθεί με τρία γκολ και άνω από την Παλεστίνο. Στον αντίποδα, μονόδρομος η νίκη με τρία και άνω τέρματα για την Παλεστίνο για να πραγματοποιήσει τη μεγάλη ανατροπή και να βρεθεί στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Με νίκη βέβαια μέχρι δύο τέρματα διαφορά μπορεί να βρεθεί 2η, αν όμως την ίδια ώρα η Φλαμένγκο δείξει τάσεις «αυτοχειρίας» στο «Μαρακανά» με τη Μιγιονάριος. Με νίκη τέλος μέχρι δύο τέρματα διαφορά και επικράτηση της Φλαμένγκο παραμένει 3η, ενώ με κάθε άλλο αποτέλεσμα φυσικά εκτός της νίκης δεν έχει καμία ελπίδα και τα παραπάνω σενάρια είναι καθαρά φιλολογικά.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για τη Μπολίβαρ, μία ισοπαλία και δύο ήττες, οι οποίες μάλιστα ήρθαν από την Ουνιόν Εσπανιόλα, το 0-1 του 2011 και το 1-3 του 2012, σε 13 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Χιλής, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Παλεστίνο στην Βολιβία.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, εκτιμώντας πως η Παλεστίνο θα ρισκάρει και θα προσπαθήσει ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί στους «16», να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι, αλλά και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για το βαρύ 0-4 από τη Μπολίβαρ στην πρεμιέρα, που ουσιαστικά άλλαξε με το καλημέρα τα δεδομένα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 978 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x