ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Φορταλέζα – Σπορτίβο Τρινιντένσε     

Κόπα Σουνταμερικάνα: Φορταλέζα – Σπορτίβο Τρινιντένσε     
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, καθώς η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Σπορτίβο Τρινιντένσε έχοντας στόχο να διατηρήσει την 1η θέση του 4ου ομίλου.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Στην 1η θέση του 4ου ομίλου η Φορταλέζα με 10 βαθμούς, στην 2η η Μπόκα Τζούνιορς με δύο λιγότερους, στην 3η η Νασιονάλ Ποτοσί με επτά, ενώ στην 4η και αποκλεισμένη η Σπορτίβο Τρινιντένσε με τρεις. Απόλυτα σαφές, πως με νίκη η Φορταλέζα διατηρεί την 1η θέση, κάτι πάντως που μπορεί να  κάνει και με ισοπαλία, αρκεί να μην κερδίζει η Μπόκα Τζούνιορς την ίδια ώρα στο «Μπομπονέρα» τη Νασιονάλ Ποτοσί. Η Φορταλέζα όμως μπορεί να διατηρήσει την 1η θέση και με ισοπαλία, ακόμα και σε νίκη της Μπόκα Τζούνιορς, θέλοντας όμως να μην επικρατήσουν οι «χεϊνέσες» με τέτοια διαφορά που θα καλύψει το +6 που έχει στον συντελεστή τερμάτων. Το πιο ακραίο σενάριο για την Φορταλέζα να διατηρήσει την 1η θέση ακόμα και με ήττα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η Νασιονάλ Ποτοσί να πανηγυρίσει το μεγαλύτερο «διπλό» της ιστορίας της.

Προϊστορία: Μία ισοπαλία για την Φορταλέζα και μία ήττα, σε δύο ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Παραγουάης, ενώ «παρθενική» επίσκεψη της Σπορτίβο Τρινιντένσε η σημερινή στην Βραζιλία.

Περισσότερο φιλολογικά τα παραπάνω σενάρια, εκτιμώντας πως η Φορταλέζα δεν θα αρκεστεί σε μία απλή νίκη, αλλά θα προσπαθήσει να επικρατήσει με αρκετά τέρματα, κάτι που έκανε και στα δύο προηγούμενα ματς στον όμιλο στο γήπεδο της, όπου νίκησε 5-0 τη Νασιονάλ Ποτοσί και 4-2 τη Μπόκα Τζούνιορς.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 917 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x