ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μπόκα Τζούνιορς – Νασιονάλ Ποτοσί     

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μπόκα Τζούνιορς – Νασιονάλ Ποτοσί     
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και ματς με χαρακτήρα «τελικού» της 2ης θέσης του 4ου ομίλου στο θρυλικό «Μπομπονέρα» όσο παράξενο και αν ακούγεται, όταν μονομαχούν η τεράστια Μπόκα Τζούνιορς με την άσημη Νασιονάλ Ποτοσί από την Βολιβία.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Στην 1η θέση του 4ου ομίλου η Φορταλέζα με 10 βαθμούς, στην 2η η Μπόκα Τζούνιορς με δύο λιγότερους, στην 3η η Νασιονάλ Ποτοσί με επτά, ενώ στην 4η και αποκλεισμένη η Σπορτίβο Τρινιντένσε με τρεις. Ξεκινώντας με τα σενάρια, η Μπόκα Τζούνιορς διατηρεί την 2η θέση με νίκη και ισοπαλία, ενώ για την 1η θα πρέπει να επικρατήσει και να γνωρίσει ήττα σοκ η Φορταλέζα μέσα στο «Καστελάο» από την αδιάφορη Σπορτίβο Τρινιντένσε. Για την 1η θέση επίσης, σε περίπτωση ισοπαλίας της Φορταλέζα, η Μπόκα Τζούνιορς θα πρέπει να  επικρατήσει με επτά γκολ διαφορά, ενώ με ήττα μένει εκτός. Στην άλλη πλευρά, μονόδρομος η νίκη για τη Νασιονάλ Ποτοσί, για να πάρει την 2η θέση και να πραγματοποιήσει μία από τι πιο μεγάλες εκπλήξεις στην ιστορία των κυπέλλων της Λατινικής Αμερικής. Για την 1η θέση ούτε συζήτηση, ακόμα και αν ηττηθεί η Φορταλέζα, καθώς θα πρέπει να καλύψει μια πολύ μεγάλη διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: Δεκατέσσερις νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς και τρεις ισοπαλίες, σε 17 συνολικά ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Βολιβίας. Η σημερινή επίσης θα είναι η δεύτερη επίσκεψη της Νασιονάλ Ποτοσί στην Αργεντινή μετά το 2017, όπου ηττήθηκε τότε 0-2 στη Λα Πλάτα από την Εστουδιάντες.

Μονομαχία για την 2η θέση, καθώς τα παραπάνω σενάρια απλά έπρεπε να αναφερθούν, καθώς  εκτιμώ πως η Φορταλέζα θα κερδίσει την Σπορτίβο Τρινιντένσε. Η είδηση πάντως είναι για την τεράστια Μπόκα Τζούνιορς, πως και μόνο που έχει μπει σε τέτοια διαδικασία στην τελευταία αγωνιστική για να περάσει στην επόμενη φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα, δεν την τιμάει ιδιαίτερα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 807 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x