ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa Conference League

Τελικός Conference League: Ολυμπιακός- Φιορεντίνα

Τελικός Conference League: Ολυμπιακός- Φιορεντίνα
Spread the love

Ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο Ολυμπιακός αφού στις 22.00 στην AEK Arena παίζει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του με στόχο να πανηγυρίσει το “παρθενικό” ευρωπαϊκό Κύπελλο ως σύλλογος αλλά και ως Ελληνικό ποδόσφαιρο απέναντι στην Φιορεντίνα.

Οι “ερυθρόλευκοι” για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν στα νοκ άουτ την Μακάμπι Τελ Αβίβ με μια επική ανατροπή ( 1-4, 1-6), στην συνέχεια την Φενέρμπαχτσε στην παράταση και στα ημιτελικά πήραν το σκάλπ της Άστον Βίλα η οποία σύμφωνα με τους μπουκ ήταν το Νο 1 φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίπου.

Ωστόσο, ο Ουνάι Έμερι και οι λοιποί “Χωριάτες” θα δουν τον αποψινό τελικό από την τηλεόραση αφού ο μεταμορφωμένος Ολυμπιακός του Λουίς Χοσέ Μεντιλίμπαρ τους κέρδισε σε δυο 90λεπτα με συνολικό σκορ: 6-2.

Δήμιος” της Άστον Βίλα ήταν ο Ελ Καμπί ο οποίος πέτυχε 5 γκολ απέναντι της φτάνοντας τα 15 (!) συνολικά στην τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον Αφρικανό ποδοσφαιριστή φέτος και συμβολίζει την απίθανη πρόοδο και εξέλιξη που έχει ο σύλλογος με τον Μεντιλίμπαρ μέσα στο 2024.

Ο ίδιος μόλις πέρσι κατέκτησε το Europa League με την Σεβίλλη και θα επιδιώξει απόψε μια back to back κατάκτηση για να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ προπονητών που έχουν παρόμοιο κατόρθωμα όπως είναι ο Μουρίνιο, ο Ράφα Μπενίτεθ

Οι Βιόλα βρίσκονται στον τελικό του Conference για 2η σερί σεζόν αφού πέρσι ηττήθηκαν με 1-0 από την Γουέστ Χαμ με το γκολ του Μπόουεν στα χασομέρια εκείνης της αναμέτρησης. Την ίδια σεζόν πέρσι είχαν ηττηθεί και στον τελικό του Κόπα Ιτάλια από την Ίντερ. Ως εκ τούτου, ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο και οι παίκτες του θα έχουν μια πίεση παραπάνω αφού μια ενδεχόμενη αποτυχία και απόψε θα τους φόραγε στον λαιμό την ταμπέλα των λούζερς και όχι άδικα.

Βρίσκεται στην Αθήνα ούσα αήττητη εδώ και 13 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ρεκόρ στην ιστορία της αφού ξεκίνησε από τα πλέι οφ πριν φτάσει στην κορυφή του 6ου ομίλου και συνεχίσει στα πλέι άουτ μέχρι και τον αποψινό τελικό.

Έχει πάρει -επίσης- δραματικές προκρίσεις όπως αυτή τον Αύγουστο επί της Ραπίντ Βιέννης (1-0, 2-0) με γκολ του Νίκο Γκονζάλες στα χασομέρια, και μετά τον όμιλο κέρδισε στο 90 την Μακάμπι Χάϊφα ( 3-4) εκτός έδρας , πέρασε στην παράταση την Βικτόρια Πλζεν και στα ημιτελικά την Κλαμπ Μπριζ ( 3-2) με τέρμα του Νζολά επίσης στις καθυστερήσεις.

Προϊστορία: Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος σύλλογος μετά την Μαρσέϊγ το 2018 που αγωνίζεται σε έναν τελικό στην χώρα του. Ωστόσο η σχετική παράδοση δεν τον ευνοεί αφού οι Μασσαλοί εκείνη την χρονιά είχαν χάσει το τρόπαιο από την Αθλέτικο.

Το χειρότερο είναι πως το ίδιο έχει συμβεί και στις τρεις άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Αναμένω έναν συναρπαστικό και αμφίρροπο τελικό ανάμεσα σε δυο ομάδες τις θεωρώ ισοδύναμες και μάλιστα μοιάζουν και αρκετά στο στιλ παιχνιδιού τους.

Ποντάρω στο bet builder κατάκτησης τροπαίου Ολυμπιακός, στο Goal, στο Over 4,6 κάρτες , το Over 7,5 κόρνερ , Ελ Καμπί over 0,5 προσπάθεια στην εστία, ασίστ Ποντένσε και over 0,5 προσπάθεια στην εστία Νίκο Γκονζάλες.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Κατάκτηση τροπαίου Ολυμπιακός

(Visited 378 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x