ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κομπρελόα – Ο΄Χίγκινς

Χιλή: Κομπρελόα – Ο΄Χίγκινς
Spread the love

Στο «Ζόρος Ντελ Ντεσιέρτο» της Καλαμά, το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, βρίσκοντας την τοπική Κομπρελόα στην 13η θέση με 14 βαθμούς και την Ο΄Χίγκινς στην 10η με δύο περισσότερους.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Τελευταία από τις τέσσερις συνολικά νίκες που έχει στο πρωτάθλημα η Κομπρελόα, το προ επτά αγωνιστικών 2-0 στην έδρα της Κόλο Κόλο, με την συνέχεια πάντως να είναι απογοητευτική, καθώς πήρε ένα μόλις βαθμό στα έξι ματς που ακολούθησαν στο πρωτάθλημα. Βαρύ 1-4 την περασμένη εβδομάδα ως τυπικά φιλοξενούμενη στο ουδέτερο «Σάντα Λάουρα», την έδρα της Ουνιόν Εσπανιόλα από την Κατόλικα, σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δέκατο τέταρτο λεπτό και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το είκοσι. Χαρακτηριστικό πως δέχθηκε τρία τέρματα με παίκτη παραπάνω, ενώ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο πεντηκοστό ένατο λεπτό, με την αποβολή του τιμωρημένου για σήμερα 27χρονου επιθετικού Αρανσίμπια. Με νέο τεχνικό επίσης, τον 60χρονο Αργεντινό, Ντάλσιο Τζιοβανόλι.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες ισοπαλίες για την Ο΄Χίμπινς, με το ίδιο σκορ (2-2), στην έδρα της Νιουμπλένσε και φιλοξενώντας την περασμένη εβδομάδα την Κομπρεσάλ, με την πορεία της γενικότερα ανάλογη της σημερινής της αντιπάλου, καθώς αγνοεί τη νίκη για επτά αγωνιστικές. Δραματικό το 2-2 με την Κομπρεσάλ, καθώς είδε την αντίπαλο της να φτάνει στο 1-2 από πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, καταφέρνοντας όμως να ισοφαρίσει στο δέκατο τέταρτο.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Κομπρελόα το 2021 και 0-0 το 2015, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ο΄Χίγκινς.

Μονομαχία δύο ισάξιων σχεδόν ομάδων, οι οποίες θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό τους σερί και να επιστρέψουν στα τρίποντα μετά από αρκετές αγωνιστικές.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 776 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x