Στο «Πέδρο Μπιδεγαΐν» το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Σαν Λορέντζο να φιλοξενεί την Σαρμιέντο, ψάχνοντας την πρώτη της νίκη στη Λίγκα Προφεσιονάλ.
Ένας βαθμός για την Σαν Λορέντζο σε δύο ματς στο ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης, καθώς αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Γοδόι Κρουζ διακόπηκε λόγω επεισοδίων. Αποτυχία πάντως, τηρουμένων των αναλογιών, τόσο το 0-1 της πρεμιέρας στην έδρα της Ντεπορτίβο Ριέστρα όσο και το 1-1 που ακολούθησε φιλοξενώντας τη Λανούς. Εκτός συνόρων πάντως επιτυχία σίγουρα η 2η θέση στον 6ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, πίσω από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Παλμέιρας και η πρόκριση της στην φάση των «16», παρά το γεγονός μάλιστα πως στα τρία πρώτα της ματς είχε μόλις ένα βαθμό. Πολύ σπουδαίες πάντως βαθμολογικά οι δύο νίκες στο «Πέδρο Μπιδεγαΐν», το 2-0 της 4ης αγωνιστικής σε βάρος της Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε και το δραματικό 3-2 της 5ης ή προτελευταίας αν προτιμάτε με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, με το πολύτιμο 0-0 στο φινάλε στην Βραζιλία με την Παλμέιρας να της δίνει την πρόκριση.
Στον αντίποδα, ένας μόλις βαθμός για την Σαρμιέντο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Λίγκα Προφεσιονάλ, με την ομάδα της Χουνίν, μετά και τη μετριότατη εικόνα της στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα σε περιπέτειες. Πιο συγκεκριμένα, εντός 1-2 στην πρεμιέρα από την Ινστιτούτο, 1-1 εκτός με τη Μπαράκας και 0-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, με την Σαρμιέντο στην προτελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας και πολύ χαμηλά στην ειδική. Αποτυπώνοντας τα παραπάνω με αριθμούς, στην 27η θέση της συνολικής και με πλάτη μόνο την ουραγό Τίγκρε και στην 25η της ειδικής, έχοντας από κάτω μόνο την Σεντράλ Κόρδοβα και της νεοφώτιστες Ντεπορτίβο Ριέστρα και Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια.
Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Σαν Λορέντζο, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σαρμιέντο.
Επιτυχία σίγουρα για την Σαν Λορέντζο η πρόκριση της στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, έχοντας λογικά καλή ψυχολογία, στην προσπάθεια της να σπάσει το ρόδι στη Λίγκα Προφεσιονάλ. Εκτίμηση μου, πως η πολύ πιεσμένη Σαρμιέντο είναι ομάδα στα μέτρα της, ενώ σύμμαχος της και η προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας, με πέντε νίκες όπως προαναφέρθηκε σε ισάριθμα ματς της «σικλόν» στο «Πέδρο Μπιδεγαΐν» με αυτή της Χουνίν.
Εκτίμηση: 1