Uncategorized

Φιλικό: Πορτογαλία- Φιλανδία

Φιλικό: Πορτογαλία- Φιλανδία
Spread the love

Ο πρώτος από τους τρεις φιλικούς αγώνες που θα δώσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 Πορτογάλοι θα διεξαχθεί απόψε στην Λισαβόνα απέναντι στην Φιλανδία.

Οι Ίβηρες κάνουν σέντρα απέναντι στους Τσέχους στις 16 του μήνα ενώ οι Σκανδιναβοί θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση στις αρχές Σεπτεμβρίου για το Nations League.

Μπορεί η Γαλλία και η Γερμανία να είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και οι Πορτογάλοι μπαίνουν στην εξίσωση ως σοβαροί διεκδικητές αφού συνδυάζουν και ταλέντο αλλά και εμπειρία.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πέτυχε το απόλυτο στον προκριματικό όμιλο με 10/10 νίκες σκοράροντας 36 (!) γκολ ενώ δέχτηκαν μόλις δυο σε ένα γκρουπ απέναντι σε Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Βοσνία και Λιχτενσταϊν.

Μάλιστα ο αειθαλής Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε 10 (!) γκολ , τα 3 με πέναλτι, και τερμάτισε στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Βέλγο Λουκάκου με 14 στην προκριματική φάση.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Σλοβακία ενώ εκτός από το αποψινό φιλικό τους παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν ακόμη την Κροατία και την Ιρλανδία πριν την σέντρα τους στα τελικά της Γερμανίας.

Κέρδισαν την διοργάνωση το 2016 αλλά στο επόμενο Euro έφτασαν μέχρι μόλις τους “16” κάτι που σημαίνει πως θα ταξιδέψουν με μεγάλο κίνητρο για να παίξουν απέναντι σε Τσεχία, Τουρκία και Γεωργία στο γκρουπ F.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση αλλά αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων σε έναν όμιλο απέναντι σε Δανία, Ρωσία και Βέλγιο παρά την νίκη που είχαν πετύχει στην πρεμιέρα τους επί των Δανών (0-1) σε ένα ματς που είχε στιγματιστεί από το έμφραγμα που είχε πάθει τότε ο Έρικσεν.

Δεν θα είναι στο Euro2024 αφού έχασαν στα ημιτελικά του Nations League από την Ουαλία και έτσι η επόμενη υποχρέωση τους είναι απέναντι στην εθνική μας ομάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου για την ίδια διοργάνωση.

Προϊστορία: Η Φιλανδία έχει κερδίσει μια φορά την Πορτογαλία σε φιλικό ματς το 2002 με 4-1. Ωστόσο από τότε σε 4 ματς μέτρησαν δυο ισοπαλίες αλλά και δυο ήττες με πιο πρόσφατη το 2-0 τον Μάρτιο του 2011.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι ο Άσος σε combo με το Over 4,5 σε απόδοση 1,60. Οι Ίβηρες είναι σε καλό momentum και θέλουν την νίκη για να “χτίσουν” την ψυχολογία τους ενόψει της επίσημης πρεμιέρας τους κόντρα στην Τσεχία στις 18/06.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Under 4,5

(Visited 190 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x