ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Φιλικό ματς: Τσεχία- Σκόπια

Φιλικό ματς: Τσεχία- Σκόπια
Spread the love

H Τσεχία υποδέχεται τα Σκόπια για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της ενόψει της τελικής φάσης του Euro2024 που κάνει σέντρα την Παρασκευή στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι γηπεδούχοι κάνουν πρεμιέρα απέναντι στην Πορτογαλία στις 18 του μήνα ενώ οι Σκοπιανοί θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μετά το αποψινό φιλικό τον Σεπτέμβριο για το UEFA Nations League.

Η ομάδα του Ιβάν Χάσεκ θα κληθεί να αγωνιστεί στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Πορτογαλία, την Γεωργία και την Τουρκία και έχει στόχο να τερματίσει είτε 2η προφανώς πίσω από τους Ίβηρες ή να πάρει μια από τις καλύτερες 3ες θέσεις για να περάσει στα νοκ άουτ.

Πρόκειται να μπούνε στην τελική φάση σε καλό momentum αφού μετράνε έξι διαδοχικά ματς αήττητοι ενώ από τα τέλη του 2022 έχουν υποστεί μόλις μια ήττα.

Το 1976 ως Τσεχοσλοβακία κατάκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά ως Τσεχία έχει ως μεγαλύτερη διάκριση τα ημιτελικά του 2004 όταν η εθνική μας με την κεφαλιά του Δέλλα τους απέκλεισε στην παράταση.

Έκτοτε έχουν προκριθεί δυο φορές σε προημιτελικά με πιο πρόσφατη το 2020 αλλά δεν ήταν παρούσα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι Σκοπιανοί έχουν χάσει στα δυο πιο πρόσφατα φιλικά τους παιχνίδια με πιο πρόσφατο το 3-0 από την Κροατία πριν από λίγες ημέρες ενώ νωρίτερα είχαν ηττηθεί από το Μαυροβούνιο με 1-0. Δεν θα είναι παρόντες στα τελικά του Euro2024 αφού στον προκριματικό όμιλο τερμάτισαν 4οι με 8 κερδισμένους βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες και έτσι η επόμενη αγωνιστική τους δράση θα είναι στο UEFA Nations League στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο προηγούμενο Euro ήταν παρόντες αλλά μέτρησαν 3/3 ήττες από Αυστρία, Ουκρανία και Ολλανδία ενώ δεν τα κατάφεραν να βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν τρεις φορές. Η Τσεχία αριθμεί δυο νίκες με 6-1 τον Ιούνιο του 2005 για τα προκριματικά του Μουντιάλ και με 2-0 τον Νοέμβριο του 2004 για την ίδια διοργάνωση. Τέλος , σε φιλικό ματς τον Φεβρουάριο του 2001 είχαν έλθει ισόπαλες με 1-1.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στον Άσο με combo το Over 1,5 σε απόδοση 1,60.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 1,5

(Visited 105 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x