ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Φλουμινένσε    

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Φλουμινένσε    
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ντέρμπι Καριόκα στο «Νίλτον Σάντος» είναι αυτό που ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, βρίσκοντας τη Μποταφόγκο στην 3η θέση με 13 βαθμούς και την Φλουμινένσε στην 15η με επτά λιγότερους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Μπραζιλεϊράο είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Να τονιστεί επίσης, πως οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ίδιο αριθμό αγώνων, καθώς η Ιντερνασιονάλ, η Γκρέμιο και η Ζουβεντούδε δεν αγωνίστηκαν για ένα περίπου μήνα, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν το Πόρτο Αλέγκρε και την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Γκαούσο.

Σπουδαίο 1-0 την περασμένη εβδομάδα στο Μπραζιλεϊράο στην έδρα της Κορίνθιανς, με τη Μποταφόγκο αήττητη για έξι συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκριση επίσης στον επόμενο γύρο του κυπέλλου με το 2-1 στο Σαλβαντόρ σε βάρος της τοπικής Βιτόρια, όπως και στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά τη λευκή ισοπαλία στη Μπαρανκίγια με την πρωταθλήτρια Κολομβίας, Τζούνιορ, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Στην αντίπερα όχθη, αποτυχία σίγουρα για την Φλουμινένσε το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε, καθώς η σπουδαία ομάδα του Ρίο δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια σε ένα μικρό νικηφόρο σερί σε όλες τις διοργανώσεις. Νωρίτερα, τρεις συνεχόμενες νίκες στο «Μαρακανά», με τις δύο εξ αυτών να την στέλνουν στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, το 2-1 με την Σέρο Πορτένιο και το 3-2 σε βάρος της Αλιάνσα Λίμα, ενώ εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου, με το 2-0 φιλοξενώντας την 3ης κατηγορίας Σαμπάιο Κορέα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μποταφόγκο, ισάριθμες για την Φλουμινένσε και μία ισοπαλία, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Νίλτον Σάντος», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι Καριόκα, παρά το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζουν επτά βαθμοί , ανεξάρτητα του ότι η Μποταφόγκο έχει μεγαλύτερη σταθερότητα το τελευταίο διάστημα και η Φλουμινένσε είναι απρόβλεπτη.

Εκτίμηση: G/G

(Visited 1.022 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x