ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Φιλικό: Πορτογαλία- Ιρλανδία

Φιλικό: Πορτογαλία- Ιρλανδία
Spread the love

Οι Ίβηρες , που όσο πλησιάζουμε προς την σέντρα του Euro2024 τόσο και ανεβαίνουν στην βαθμίδα των μπουκ για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, έχουν πρόβα τζενεράλε απόψε απέναντι στην Ιρλανδία στο Αβέριο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της έχασε με 2-1 από την Κροατία σε ένα ματς που ήταν φλύαρη μπροστά και ευάλωτη στα μετόπισθεν.

Αν συνυπολογίσουμε πως είχε χάσει και τον Μάρτιο από την Σλοβενία με 2-0 θα διαπιστώσουμε πως πλέον έχουν χάσει στα 2/3 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Ο Ισπανός εκλέκτορας θα κάνει αλλαγές στην 11αδα του απόψε και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχές οι “παλιές καραβάνες” όπως είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 39 του χρόνια και ο Πέπε στα 41.

Ο πρώτος με τα 35 γκολ σε 30 αγώνες στην φετινή του σεζόν με την Αλ Νάσρ , τα 10 γκολ στην προκριματική φάση του Euro2024 , τα 14 σε τελικές φάσεις Euro εκ των οποίων τα 5 στην περασμένη διοργάνωση , είναι όχι μόνο πρώτος σκόρερ σε τελικές φάσεις Euro αλλά αυτός και με τις περισσότερες συμμετοχές αφού αριθμεί πλέον έξι.

Οι Ιρλανδοί με συγκομιδή μόλις έξι βαθμών σε οχτώ αγώνες τερμάτισαν στην 4η θέση του προκριματικού ομίλου τους και ως εκ τούτου έμειναν εκτός της μεγάλης διοργάνωσης.

Έτσι ,έχοντας συμμετάσχει μόλις τρεις φορές σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκ των οποίων η πιο πρόσφατη πριν 8 χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας όπου έφτασε μέχρι τους “16”, πλέον η επόμενη επίσημη υποχρέωση της είναι το Nations League το Φθινόπωρο. Πάντως στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι τους εντυπωσίασαν με την εικόνα τους αλλά και την νίκη τους με 2-1 απέναντι στην Ουγγαρία.

Προϊστορία: Οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει 8/15 αγώνες τους απέναντι στην Πορτογαλία αλλά την τελευταία φορά που συναντήθηκαν για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 2021 μοιράστηκαν από έναν βαθμό σε μια “λευκή” ισοπαλία.

 

* Η Πορτογαλία κέρδισε το Euro2016, έμεινε νοκ άουτ από την φάση των “16” στο αμέσως επόμενο Euro αλλά έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο όμιλος της απέναντι σε Τσεχία, Τουρκία και Γεωργία είναι τουλάχιστον βατός και θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην περάσει στα νοκ άουτ ενώ την ίδια ώρα θεωρείται από τους μπουκ ως το 4ο ή ακόμη και το 3ο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν δεχτεί γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους εκ των οποίων δυο τέρματα ανά 90λεπτο στα τρία πιο πρόσφατα και μάλιστα εντός έδρας.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 2,5/ Σκόρερ Anytime Κριστιάνο Ρονάλντο 

(Visited 263 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x