ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro 2024: Σλοβενία – Δανία (3ος ομιλος)

Euro 2024: Σλοβενία – Δανία (3ος ομιλος)
Spread the love

Αναμετρηση με καθαρό φαβορί και αουτσάιντερ διεξάγεται στην Στουτγκάρδη με τη Δανία που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό στο προηγουμενο Euro να ψάχνει το θετικο ξεκινημα στη διοργανωση κοντρα στη Σλοβενια των “πρασινων” Βερμπιτς, Σποραρ και Τσεριν…

Η Σλοβενια του εμπειρου προπονητή Ματίας Κεκ διαθετει ορισμένους σημαντικους και ποιοτικους παικτες στο ροστερ της μεταξύ αυτών το φορ της Γερμανικης Λειψίας, Σεσκο. Βασικοι συνηθως παιζουν οι άσοι του Παναθηναικου Ανταμ Τσεριν και Αντραζ Σπόραρ και καποιες φορες και ο τριτος “πρασινος” Μπενιαμιν Βέρμπιτς.

Δευτερη τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Σλοβενία καθώς συμμετείχε και το 2000 ( όπου και τότε είχε στον όμιλο τη Σερβία που τότε ονομαζόταν Γιουγκοσλαβία. Στα προκριματικά αντιμετώπισε τη δανια φέρνοντας μια ισοπαλία και μια ήττα.

Στο στρατόπεδο της Δανίας του Κασπερ Χιουλμαντ υπάρχει διάχυτη πίστη και αισιοδοξία για διάκριση ανάλογη με την προηγούμενη διοργάνωση όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και αποκλείστηκε στην παράταση από την γηπεδούχο Αγγλία χάνοντας με αμφισβητουμενο πέναλτι.

Τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό όμιλο πάνω από ομάδες όπως φινλανδια αλλά και τη Σλοβενια από την οποία δεν έχασε (2-1, 1-1). Πρόσφατα επαιξε δυο δυνατά φιλικά νικώντας 2-1 τη Σουηδία και 3-1 τη Νορβηγία. Αμφίβολος ο στόπερ της Μίλαν Σίμονς Κιαερ που έρχεται από τραυματισμό.

Slovenia: Oblak; Karnicnik, Blazic, Bijol, Janza; Horvat, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlakar; Sesko, Sporar

Denmark: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Maehle, Hojbjerg, Hjulmand, Kristiansen; Eriksen; Hojlund, Damsgaard

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2

(Visited 618 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x