ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2024: Πορτογαλία- Τσεχία ( 6ος όμιλος)

Euro2024: Πορτογαλία- Τσεχία ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro2024 η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 Πορτογαλία κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης εναντίον των Τσέχων στο Στάδιο της Λειψίας.

Οι Ίβηρες θριάμβευσαν το 2016 , ήταν φιναλίστ στο έπος της εθνικής μας το 2004, έχουν φτάσει στα ημιτελικά σε τέσσερις περιπτώσεις αθροιστικά αλλά στο πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έμειναν εκτός από την φάση των “16”.

Στο αντίστοιχα τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022 έφτασαν μέχρι τους “8” και αμέσως μετά ανέλαβε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ο οποίος θα οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας σε αυτό το τουρνουά.

Η Αγγλία , η Γαλλία , η διοργανώτρια Γερμανία θεωρούνται από τους μπουκ τα τρία μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου αλλά το “καρέ” συμπληρώνει η Πορτογαλία που συνδυάζει αρμονικά την εμπειρία με τον ενθουσιασμό.

Μεστή ομάδα που ωστόσο ξεχειλίζει από ταλέντο με σημείο αναφοράς τον CR7 ο οποίος στα 39 του χρόνια θα δώσει την τελευταία ποδοσφαιρική του παράσταση σε επίπεδο εθνικών ομάδων όντας ήδη ο ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτος σκόρερ σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Για την ακρίβεια έχει αγωνιστεί 2.033 λεπτά σε πέντε Euro σημειώνοντας 14 γκολ με πρώτο στην πρεμιέρα του Euro2004 στο έπος της εθνικής μας ομάδας και την νίκη μας τότε με 2-1 και τα δυο πιο πρόσφατα κόντρα στην Γαλλία στην φάση των ομίλων του Euro2020.

Εντυπωσιακό 10/10 στα προκριματικά με 11 διαφορετικούς σκόρερ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει 10 γκολ!

Οι Τσέχοι μπαίνουν στο τουρνουά με σαφέστατα μικρότερες προσδοκίες αλλά με ισχυρή παρουσία στα προκριματικά αφού με 15 βαθμούς συγκομιδή σε 8 αγώνες τερμάτισαν μπροστά από την Πολωνία στον 5ο όμιλο.

Μετράνε πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με πιο πρόσφατη το 2-1 επί των Σκοπίων σε φιλικό ματς στις 10/06.

Μην ξεχνάμε πως έχουν φτάσει εκτός από τον ημιτελικό το 2004 όπου τους τιμώρησε ο Δέλλας και στα προημιτελικά στις δυο από τις τρεις πιο πρόσφατες διοργανώσεις εκ των οποίων και αυτή του Euro2020 όπου τους άφησε εκτός η Δανία.

Προϊστορία: Σαφέστατα υπέρ της Πορτογαλίας η παράδοση αφού οι Ίβηρες έχουν κερδίσει στα 4/5 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια εκ των οποίων και το πιο πρόσφατο για το Nations League με το επιβλητικό 4-0 τον Σεπτέμβριο του 2022.

* Ισχυρό φαβορί δίνονται εδώ οι Πορτογάλοι για να το πάρουν το ματς αλλά θα ασχοληθώ με τα ειδικά στοιχήματα. Αγοράζω λοιπόν την μια ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες στο 4,70, τις δυο προσπάθειες στην εστία του Κριστιάνο Ρονάλντο με 1,93 και το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 611 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x