ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro 2024: Δανία – Σερβία (3ος Όμιλος)

Euro 2024: Δανία – Σερβία (3ος Όμιλος)
Spread the love

Οι δύο ομάδες θέλουν μόνο την νίκη για να είναι σίγουρες ότι θα προκριθούν, Όλες οι θέσεις παίζουν ακόμα και είναι ανοικτές για τον τρίτο όμιλο και ενώ έχουμε φτάσει στην 3η αγωνιστική όλα μπορούν να συμβούν . Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση η Σερβία.

Στην πρώτη θέση του ομίλου είναι η Αγγλία η οποία έχει πάρει την πρόκριση αλλά αν δεν νικήσει την Σλοβενία μπορεί να μην τερματίζει στην πρώτη θέση ενώ Δανία και Σλοβενία με 2 ισοπαλίες έκαστη έχουν ένα προβαδισμα έναντι της Σερβίας που έχει μόνο ένα βαθμό αλλά γνωρίζει ότι αν νικησει την Δανία θα μπορέσει να προκριθεί .

Ασφαλώς και υπάρχουν πιθανές ισοβαθμίες αλλά αυτή την στιγμή η Δανία έχει το πλεονέκτημα αφού μπορεί να διαχειριστεί το ματς. Έδειξε στον αγώνα με την Αγγλία ότι μπορεί να είναι η ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου αλλά πρέπει να κάνει νίκη έστω στο τελευταίο ματς για να είναι σίγουρη ότι θα προκριθεί
Επίσης δείχνει σε όλα τα ματς ότι κάνει τελικές αλλά δέχεται κιόλας έτσι τα 4 τελευταία ματς που είχε δώσει είναι γκολ – γκολ

Από την άλλη η Σερβία στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με την Σλοβενία ήταν καλύτερη ( 15 τελικές και 56% κατοχή ) και κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του ματς σε 1-1 με κεφαλιά του Γιόβιτς και για αυτό το λόγο έχει τώρα ελπίδες πρόκρισης

Η Σερβία με την σημερινή της ονομασία έχει παίξει 3 φορές με την Δανία και έχει ηττηθεί σε όλες . Τελευταία φορά το 2022 σε φιλικό ματς όταν η Δανία νίκησε με 3-0 ενώ στα προκριματικά του Euro 2016 και πάλι η Δανία είχε νικήσει 2 φορές με 2-0 εντός έδρας και 3-1 εκτός έδρας .

Όμως έχουν και παλαιότερη παράδοση .

Το 1992 η Δανία πήγε στη θέση της Γιουγκοσλαβίας στο Euro και το κατέκτησε τότε αν και η Γιουγκοσλαβία είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλο η Δανία είχε νικήσει εκτός έδρας με 2-1 αλλά είχε χάσει στην Δανία με 2-0.
Στα τελικά του Euro του 1984 η Δανία νίκησε την Γιουγκοσλαβία με 5-0 . Για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1982 η Γιουγκοσλαβία είχε νικήσει δύο φορές με 2-1 .ενώ έχει νικήσει και παλαιότερα άλλες δύο φορές την Δανία σε φιλικά ματς με 5-1 και 4-1 .

Πρόταση : γκολ – γκολ

 

(Visited 426 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x