ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2024 : Πορτογαλία- Γεωργία ( 6ος όμιλος)

Euro2024 : Πορτογαλία- Γεωργία ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Οι Ίβηρες έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά μετά το 2/2 που έχουν ήδη κάνει στον όμιλο απέναντι σε Τσεχία και Τουρκία και ως εκ τούτου ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ετοιμάζεται να κάνει ένα rotation στην 11άδα του αλλά με τον CR7 ξανά βασικό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στον όμιλο αφού ήδη αριθμούν 2/2 σε νίκες αρχικά απέναντι στην Τσεχία (2-1) , με ανατροπή και γκολ του Φραντσίσκο Κονσεϊσάο στα χασομάρια, ενώ ακολούθως επικράτησαν σχετικά πιο εύκολα της Τουρκίας (3-0) με τους: Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες και τον γνωστό μας από την θητεία του στον ΠΑΟ Ακαϊντίν ( αυτογκόλ) να χρίζονται σκόρερ σε εκείνη την αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πορτογαλία έχει κερδίσει 15/17 αγώνες της από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ και τον χαμένο εκείνον προημιτελικό από το Μαρόκο στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ισπανός εκλέκτορας αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα του απόψε με τους: Πέδρο Νέτο, Ζότα, Νέβες, Φέλιξ και Σεμέδο να ερίζουν για θέσεις στο αρχικό σχήμα αλλά πιθανότατα ο 39χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνει απόψε την 50η συμμετοχή σε μεγάλο τουρνουά έχοντας ήδη το ρεκόρ τερμάτων (14) και ασίστ (8) σε τελικές φάσεις Euro , μαζί με τον Πομπόρσκι, ενώ πλέον του μένει να βρει δίχτυα σε 6ο συνεχόμενο Euro για να γράψει ιστορία.

Η Γεωργία πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Euro στην “παρθενική” της συμμετοχή με το 1-1 που πήρε κόντρα στην Τσεχία ενώ στην πρεμιέρα της είχε ηττηθεί με 3-1 από την Τουρκία πραγματοποιώντας ωστόσο ωραία εμφάνιση … σπάζοντας τα αντίπαλα δοκάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μικατάντζε, παίζει στην Μέτς από τον Άγιαξ ως δανεικός, έχει σκοράρει τα δυο πρώτα γκολ της εθνικής του ομάδας στο τουρνουά ενώ κάτι παρόμοιο πέτυχε για τελευταία φορά ο Σεφτσένκο το 2012 και γενικά έχει συμβεί συνολικά έξι φορές στην ιστορία του τουρνουά.

Ρεαλιστικά η εθνική ομάδα του Γουίλι Σανιόλ χρειάζεται αποκλειστικά το “τρίποντο” για να έχει ελπίδες πρόκρισης ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Προϊστορία: Μόλις μια φορά έχουν αγωνιστεί οι δυο αυτές εθνικές ομάδες και ήταν σε φιλικό ματς το 2008 με την Πορτογαλία να κερδίζει με 2-0 με σκόρερ τους συμπαίκτες στην Γουλβς Ζοάο Μουτίνιο και Σιμάο.

* Αναμένω ένα ανοιχτό ματς και θα ποντάρω εκ νέου στο Over 2,5 αφού οι μεν Πορτογάλοι θα επιδιώξουν το 3/3 και οι δε Γεωργιανοί να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για μια ιστορική πρόκριση. Στα ειδικά θα πάρω τις τελικές των: Ζότα/ Φέλιξ και Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ στις ασίστ θα πάρω κλασικά τον Μπρούνο και βέβαια τον CR7 που πάει για το απόλυτο ρεκόρ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

(Visited 414 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x