ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Τζαμάικα    

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Τζαμάικα    
Spread the love

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Τζαμάικα    

Η 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, με την Βενεζουέλα να θέλει τυπικά ένα βαθμό στο Όστιν του Τέξας κόντρα στην αποκλεισμένη Τζαμάικα, για να πάρει την 1η θέση και να βρεθεί αντιμέτωπη στα νοκ άουτ προημιτελικά με την ομάδα του Καναδά.

Τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στα νοκ άουτ προημιτελικά για τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης 16 ομάδες, καθώς παίρνουν μέρος και οι έξι πιο δυνατές της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Δύο σπουδαίες, χωρίς υπερβολή, νίκες για την Βενεζουέλα, η οποία μετά την ανατροπή στο 2-1 της πρεμιέρας σε βάρος του Εκουαδόρ, επικράτησε 1-0 την 2η αγωνιστική στη μονομαχία της με το Μεξικό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Ρόμο που τρία λεπτά πριν το φινάλε απέκρουσε πέναλτι του Πινέδα. Στόχος φυσικά να διατηρήσει την 1η θέση, για να αποφύγει στα νοκ άουτ προημιτελικά την κάτοχο του τροπαίου και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αργεντινή, παίζοντας σήμερα για δύο αποτελέσματα. Κάτι πάντως που μπορεί να κάνει ακόμα και με ήττα, αρκεί να μην υπάρξει νικητής την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στο Εκουαδόρ και το Μεξικό. Στην άλλη πλευρά, φιλότιμη η ομάδα της Τζαμάικα, η οποία άφησε καλές εντυπώσεις και αν είχε λίγο τύχη παραπάνω θα μπορούσε να είχε κάνει ζημιές και η οποία όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα τόσο με το Μεξικό στην πρεμιέρα (0-1) όσο και ακολούθως από το Εκουαδόρ (1-3).

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το δεύτερο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία σε Κόπα Αμέρικα, μετά το 2016 και πάλι τότε σε φάση ομίλων στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο είχε επικρατήσει η Βενεζουέλα με 1-0. Άξιο αναφοράς, πως από εκείνο το ματς βρίσκονται και φέτος στις αποστολές των ομάδων τους τέσσερις παίκτες, τρεις για την Βενεζουέλα, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κοντρέρας, ο μέσος Ρινκόν και ο επιθετικός Ροντόν και ο γκολκίπερ Μπλέικ για την Τζαμάικα.

Συνδυασμός momentum, ρέντας και ποιότητας δίνουν προβάδισμα στην Βενεζουέλα. Παρ’ όλα αυτά, θα κρατήσω επιφυλακτική στάση και γιατί μπορεί να προκριθεί ακόμα και αν δεν κερδίσει, αλλά και γιατί η Τζαμάικα ζόρισε αρκετά πριν λυγίσει, τόσο το Μεξικό όσο και το Εκουαδόρ.

Εκτίμηση:  Οver 2,5

(Visited 1.586 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x